Hotelschool Ter Groene Poorte wint JRE Cooking Cup


Op maandag 19 april 2021 vond in Wemmel de finale plaats van de Junior Restaurateur Cooking Cup. Een prestigieuze kookwedstrijd die in de finale vijf hotelscholen tegenover elkaar plaatste. De wedstrijd werd al voor de zevende keer georganiseerd. 


Winnaar werd uiteindelijk Ter Groene Poorte dat met Robbe van Vlaanderen en Jens Allonsius, twee leerlingen van het specialisatiejaar topgastronomie, de hoofdprijs wist te winnen. Hun coach was praktijkleerkracht Koert Van Kerckhove. 


Mystery box
Voor het hoofdgerecht moesten de leerlingen aan de slag met skrei. Voor het dessert werd er gewerkt met ananas en vanille. “Er was ook nog een mystery box”, vertelt Jens Allonsius. Daarin kregen we grijze garnalen, witte asperges en kalfszwezeriken waarmee we creatief moesten zijn.” 
Een vakjury oordeelde dat Ter Groene Poorte als beste hotelschool uit de bus kwam. “Heel tevreden”, besluit Robbe van Vlaanderen. “We hebben er lang en keihard voor gewerkt en dit is echt een beloning voor de tijd en energie die we in de voorbereiding staken.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*