Hotelkamers voor Nenuphar

Het wordt soms omschreven als het restaurant met het mooiste terras van Gent, Nenuphar in Afsnee. Tegen 2022 zal de bovenverdieping van het restaurant er ook enkele hotelkamers bij krijgen.

Vijf jaar heeft eigenaar Hugues de Breyne moeten wachten op een bouwvergunning maar nu kunnen de bouwwerken van start gaan. Op de eerste verdieping boven het restaurant komen acht kamers. Eén kamer zal uitkijken op de kerk van Afsnee terwijl gasten in de andere kamers een mooi zicht zullen hebben op de Leie-arm. Veel zal er niet veranderen aan het uitzicht van het gebouw. Het is alleen de verloederde bovenverdieping die sinds een brand al jaren leegstond die zal worden aangepakt.

Zakenmensen en toeristen
De Breyne mikt in de week op zakenlui en bezoekers van beurzen in het nabijgelegen Flanders Expo, en in de weekends op (boot)toeristen. Terwijl er toch bouwvakkers in de buurt zijn wordt het schuurtje naast het restaurant verbouwd tot een aardappelschilatelier voor Nenuphar, ’t Patijntje, Café Théâtre en brasserie Klooster in De Pinte. Allemaal restaurants onder de hoede van Hugues de Breyne.

foto: Stad Gent-Dienst Toerisme

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*