Hotelhoek voor Eisden-Tuinwijk

Het voormalige Hotel Lika aan de Pauwengraaf in Eisden-Maasmechelen is deels verkocht en wordt verbouwd tot een hedendaags hotel. Het nieuwe hotel zal aansluiten bij het reeds bestaande Porta Cite.

Hotel Lika

Hotel Lika bestaat uit twee delen: het oudste deel dateert uit 1972, het nieuwe deel uit 1992. De nieuwe eigenaar Dimitri Fotij kocht nu enkel het oudste deel. Hotelmanager Ewelina Jedrzejczyk heeft plannen om het oude deel van het hotel te integreren in de twee bestaande directeurswoningen die al gerenoveerd zijn en waar zich nu 5 hotelkamers bevinden. Een grote tuin zal de verbinding vormen tussen wat ooit 2 verschillende hotels waren. Naast een receptie worden er ook vergaderruimten en grote zalen ingericht die multifunctioneel zijn. Op het gelijkvloers komt er over een lengte van 22 meter een bar-bistro.

Hotelhoek

In de (ver)nieuw bouw zouden 17 kamers komen waardoor Porta Cite in totaal 22 kamers zou tellen. Er komen grote gezinskamers, sommige huidige hotelkamers worden samengevoegd tot één kamer, en er komen vijf suites. Bedoeling is de werken volgend jaar te kunnen opstarten. Na de verbouwingen zouden de 22 kamers hotelovernachtingen kunnen aanbieden aan 60 personen.
Met Hotel Du Pont, de B&B in het oude postkantoor en de veranderingen bij Hotel Lika komt er een bijna volledige hotelhoek.

Foto:Cvest

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*