Hotel wordt schakelzorgcentrum

foto:gosset

Zakenhotel Gosset in Groot-Bijgaarden (Dilbeek) wordt omgevormd tot een schakelzorgcentrum in het kader van de coronacrisis. De eerstelijnszones Pajottenland en Amalo treffen op dit ogenblik de nodige voorbereidingen voor de inrichting van de 48 kamers. Indien de Vlaamse overheid het signaal geeft dat het moet in gebruik genomen worden zal dat volgens burgemeester Willy Segers op zeer korte termijn kunnen.

Ombouw
In Groot-Bijgaarden wordt momenteel hard en tegen de tijd gewerkt om het hotel als noodziekenhuis in de coronacrisis om te bouwen. Het hotel, eigendom van de broers Vermeersch, telt 48 kamers die makkelijk omvormbaar zijn tot ziekenhuiskamers. “De opbouw van het hotel laat perfect toe een opsplitsing te maken tussen besmette zones en niet-besmette zones.” zegt directeur Jan Verhelle. “De overheid vroeg of we bereid zijn daaraan mee te werken en we hebben dat onmiddellijk gedaan.” In heel Vlaams-Brabant wordt gekeken naar zes sites voor dergelijke schakelzorgcentra. Mocht het nodig zijn, dan kan het noodziekenhuis ook patiënten uit Brussel opvangen.

Schakelzorgcentra
Een schakelzorgcentrum vangt enerzijds mensen op die medisch gezien het ziekenhuis mogen verlaten, maar die dikwijls om sociale redenen nog niet naar huis kunnen, bijvoorbeeld omdat de zorg thuis nog niet continu gegarandeerd kan worden. Anderzijds kunnen ook COVID-19-patiënten opgevangen worden die wel al sterk genoeg zijn om het echte ziekenhuis te verlaten, maar toch nog herstellende zijn. Indien nodig kunnen patiënten bij eventuele achteruitgang ook snel terug naar het echte ziekenhuis verwezen worden.

Zonder personeel
Het hotel, dat hoofdzakelijk zakenmensen ontvangt, sloot al snel de deuren, samen met de hele horeca sector. Als corona-ziekenhuis moet er geen personeel worden opgetrommeld. “Alle reinigingswerk gebeurt door een extern bedrijf, die zijn bereid ook nu dat werk uit te voeren.” aldus nog Jan Verhelle.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*