Hotel Sapphire House Antwerp geopend

Chef Bart De Pooter

Sapphire House Antwerp, het langverwachte Marriott hotel in Antwerpen, opende haar deuren. Het vijfsterrenhotel is het eerste hotel ter wereld dat volledig plant-based is. Van de onderhouds producten tot de sapjes in de mini-bar alles krijgt waar mogelijk een duurzame stempel mee.

Het majestueuze 16de-eeuwse gebouw, op de site van de Antwerpse Handelsbeurs aan de Lange Nieuwstraat, is eigenlijk een samenvoeging van drie gebouwen. Het werd in zijn oorspronkelijke glorie hersteld en omgebouwd naar de normen van een vijfsterrenhotel. Daarbij zijn zoveel mogelijk authentieke elementen uit het originele interieur bewaard gebleven, zoals unieke trapzalen, een 18de-eeuwse haard, roccoco-ornamenten met historische afbeeldingen en authentieke houten vloeren. Sapphire House Antwerp is een Autograph Collection Hotel van Marriott, door de Odyssey Hotel Group. Het is het eerste hotel van Marriott International dat gevestigd is in Antwerpen. De naam is genoemd naar de 16-eeuwse naam De Grooten Robijn. “Sapphire House Antwerp is de beste intrede op de Belgische markt die we ons kunnen wensen. Het is een waar juweeltje in Antwerpen dat erop wacht om wakker gekust te worden” volgens Rick Van Erp, Chief Executive Officer of Odyssey Hotel Group. Het hotel telt 139 kamers – elk met een eigen verhaal – een spa, gym, wellness, cocktailbar, twee restaurants, een rustgevende binnenplaats en terras, maar ook vergaderzalen en een evenementenconcept. Het hotel wil toeristen uit binnen- en buitenland aantrekken, maar belooft ook een ‘hub’ voor business te worden.

100% plantaardig
Sapphire House Antwerp wil gaan voor 100% plantaardig. Het creëren van een positieve impact op de lokale gemeenschap en omgeving staat centraal bij het hotel. Het hotel biedt kamer- en onthaalproducten in residentieel formaat om verantwoord te opereren. Water wordt aangeboden in duurzame verpakkingen en het hotel wordt schoongemaakt met ecologische producten. Voor de verpakkingen wordt gerecycleerd papier gebruikt en de restaurants werken veelal met biologische producten van lokale oorsprong.

Twee Restaurants
PLANT/n en WILD/n zijn de twee restaurants binnen het gebouwencomplex. PLANT/n is een casual ‘all day dining’ concept, dat open staat voor ontbijten, lunchen of dineren. Vanuit deze keuken komt ook de roomservice en de snacks. WILD/n is gelegen in de oudste zaal van het hotel. Binnen zeer korte tijd wordt dit een fine dining restaurant met uitsluitend plantaardige gerechten. Het wordt een klein en persoonlijk restaurant met 28 couverts en één gastronomisch menu dat volgens de seizoenen verandert. Tweesterrenchef Bart De Pooter, bekend van zijn restaurant Pastorale in Reet, werd aangesteld om van het hotel dé Belgische referentie te maken in de wereld van plant-based cuisine. Dit zowel voor de samenstelling van de menu’s als bij de samenstelling van de sapjes in de mini bar.

Female empowerment
Naast plant-based zet dit hotel ook sterk in op female empowerment. Omdat de top in de hotelwereld eerder mannelijk is werden bij het nieuwe hotel, twee managing ladies aangesteld. Anne Ludmann treedt op als General Manager. Zij heeft 20 jaar ervaring in luxe lifestyle hospitality vooral in de buurt van Parijs. De Antwerpse Margo Peeters werd Head of Sales and Marketing bij Sapphire House Antwerp. In de toekomst wil Sapphire House Antwerp een sterke gemeenschap opbouwen voor sterke vrouwen door middel van activiteiten en evenementen.
Foto:©sapphirehouseantwerp-MorganeBallphotoGraphy

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*