Hotel Mardaga overgenomen

Opnieuw een spraakmakende overname in de Limburgse hotelsector. Hotel Mardaga in As, één van de oudste hotels, want al meer dan 112 jaar een gevestigde waarde in de regio is overgenomen. Het viersterrenhotel met achttien kamers, restaurant en bar, werd in 2014 nog volledig gerenoveerd. Het krijgt nu nieuwe eigenaars. Giuiliano Bruno, gekend van de Group Bruno en de Restaurants Giuliano, Jos Haumont (Immo) en Luc Didden (Didden BV en Grobelco) nemen de zaak over. Ze zullen kortelings een manager aanstellen. Eind deze maand geeft huidig eigenaar Ludo Geurden de zaak over in hun handen.

“Het heeft niets met corona te maken”, duidt Geurden de overname, “ We hebben Mardaga vijftien jaar met hart en ziel uitgebaat, terug op de kaart gezet, zoals voorheen, maar mijn echtgenote is binnenkort pensioengerechtigd, zelf ben ik 60-plus, we kregen een uitzonderlijk aanbod. We zijn op de trein gesprongen. Ik ken de overnemers zeer goed, want het zijn vaste klanten in ons hotel. Dus de zaak is zeker in goede handen.”

Ludo Geurden is intussen voorzitter van Horeca Vlaanderen. Sinds corona is dit een fulltime job, zo blijkt: protocollen opstellen, onderhandelen met de ministeries, financiële vergoedingen afspreken enz. Daarnaast wordt Geurden ook stille vennoot in de Different Hotelgroep en zetelt hij in de Raad van Bestuur bij de Federatie van Toerisme Limburg.  Zoon Maxim wil zijn toekomst uitbouwen in de wijnhandel Grapes House of Wines. Hij opent in september in Genk hiervoor een nieuwe winkel.

“Iedereen van het personeel blijft voorlopig aan boord. Vanaf 1 maart gaat het hotel terug open met ontbijt en diner op de kamer, zolang de coronamaatregelen van kracht blijven. Het restaurant zal nadien een nieuwe start maken en resoluut gaan voor de betere Belgische keuken gecombineerd met de Franse cuisine Parisienne. Het restaurant zal 7/7 open zijn m.u.v. zaterdagmiddag. We hebben er alle vertrouwen in”, dixit Ludo Geurden. (JW)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*