Hotel- en Toerismeschool Spermalie werkte mee in de catering  op het World Economic Forum in Davos 

In het Zwitserse Davos vond uitgesteld het World Economic Forum plaats. Heel wat vooraanstaande personaliteiten kwamen er samen om de wereldeconomie te bespreken.  Een topevenement op economisch, politiek maar ook gastronomisch vlak. Naar jaarlijkse gewoonte is één van de belangrijke hotels voor deze bijeenkomst het Ameron Swiss Mountain Resort. 

Heel wat chefs en maîtres zorgen er voor dat alle evenementen tot in de puntjes verzorgd worden. Het is een jarenlange traditie dat er een beroep gedaan wordt op de leerlingen van het zevende specialisatiejaar gastronomie (banketaannemer-traiteur) van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Dit is voor hen een waardevolle stageperiode met het oog op een latere tewerkstelling. Praktijkleraar Peter Keirsbilck en  technisch adviseur coördinator Sabrina Caeckaert begeleidden de leerlingen en werkten mee om zo alles in goede banen te leiden. 

Voor de leerlingen was het hard werken in speciale omstandigheden.  Het hotel werd constant bewaakt door een veiligheidsfirma en de Zwitserse politie. De meesten van de vele gasten werden begeleid door persoonlijke bewakingsagenten.  

De leerlingen kwamen moe, maar zeer voldaan van deze internationale belevenis terug.  Doordat het WEF nu in mei was, in plaats van januari, onderbraken zij hun stage voor een week. Bij terugkomst op hun stageplaats kunnen ze uitvoerig vertellen over de roomservice, de vele vergaderruimtes de banketten, de speciale evenementen. Een ervaring die mooi staat op hun curriculum vitae! 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*