Hotel Elisabeth zet in op vrijetijdstoerisme

Het Mechelse hotel Elisabeth gaat meer inzetten op vrijetijdstoerisme. Het management is immers van oordeel dat de coronaepidemie het zakentoerisme een zware klap heeft gegeven. Op dit ogenblik wordt er geïnvesteerd in een rooftop-bar en een zwembad.

Zoals in andere hotels is de bezettingsgraad in Hotel Elisabeth momenteel erg laag. Het management maakt van deze kalmte gebruik om te renoveren. Zo wordt de laatste hand gelegd aan een wellnesszone én een zwembad van vijf bij twaalf meter. Verder wordt er ook werk gemaakt van een rooftopbar, met een weergaloos zicht op de skyline van de stad.

Leisure

Zoals gezegd wil Hotel Elisabeth meer gaan inzetten op leisure. Ondernemer Ivo Van Itterbeeck denkt namelijk dat de coronacrisis invloed zal hebben op het toerismelandschap. Zo vermoed hij dat het zakentoerisme, waar de Mechelse hotels tot nu toe veelal op gefocust waren, in de toekomst sterk gaat afnemen. Daarnaast kwamen er met de opening in 2019 van Van der Valk Hotel Mechelen in één klap nog eens 120 extra kamers bij. Vooral op zakelijk vlak gaat de concurrentie hard wegen. Vandaar du de focus op vrijetijdstoerisme

Restaurant

Naast de investering in het zwembad en de rooftopbar, zal Hotel Elisabeth bij de re-opening ook beschikken over een restaurant, dat ook toegankelijk zal zijn voor niet-gasten. Onderhandelingen met een chef zijn bezig.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*