Hotel Beveren heeft interesse in Hof ter Saksen

Hotel Beveren heeft zijn oog laten vallen op kasteel Hof ter Saksen. De familie Van der Valk heeft in ieder geval verkennende gesprekken gevoerd met de gemeente Beveren over een concessie van het kasteel. Hof ter Saksen werd volledig gerestaureerd, maar wacht nog altijd op een definitieve bestemming.

Beveren heeft al herhaaldelijke pogingen ondernomen om een partner te vinden voor een concessie van het kasteel, maar de kandidaten haakten allemaal af. De gemeente heeft dan ook al veel geld gestoken in het monument. Zo heeft Beveren al miljoenen geïnvesteerd in de renovatie van de buitenkant en het interieur van Hof ter Saksen. Momenteel is er een bouwvraag ingediend om een brug over de kasteelvijver te bouwen, zodat bezoekers het kasteel kunnen bereiken als het park gesloten is.

Het management van Hotel Beveren bevestigt dat er gesptrekken zijn gevoerd met de gemeente Beveren. Hotel Beveren ligt op een boogscheut van Hof ter Saksen, zodat synergiën mogelijk zijn. Het kasteel zou een mooi decor kunnen zijn voor een gastronomisch restaurant, waarin ook feesten zouden kunnen worden gehouden.

Aan hotelkamers in het kasteel wordt minder gedacht. Ook is het niet de bedoeling om een tearoom voor bijvoorbeeld wandelaars te gaan uitbaten in Hof ter Saksen. De familie Van der Valk ziet Hof ter Saksen vooral als een pand om luxe feesten in te gaan organiseren.

Er wordt wel benadrukt dat de plannen nog niet concreet zijn en dat het financiële aspect nog moet besproken worden met de gemeente Beveren.