Hotel Atlantis in Genk wordt hotel Zuid

‘ZUID’ is de nieuwe naam van Hotel Atlantis aan de Fletersdel in Genk. Zaakvoerders Lidia Paletta en Noureddin Benali investeerden de voorbije jaren nagenoeg een miljoen euro. Voortaan combineren ze in het restaurant en het hotel al het lekkers en goeds dat Limburg te bieden heeft.

ZUID staat synoniem voor gastvrijheid, warmte, gezelligheid, spontaniteit, genieten van het leven en de Zuiderse smaken die Italië, Marokko, Turkije, Griekenland… typeren. Lidia startte in 1999 als receptioniste in Hotel Ecu, daarna werkte ze voor Different Hotels mee aan de groei en expansie van de groep. Ze was er actief tijdens de opstart van Carbon Hotel in Genk, Eburon hotel in Tongeren, de overname van Eurotel in Lanaken en managede enkele jaren die 2 laatste. De droom van een eigen hotel bleef echter, en in 2010 kreeg Lidia de kans om samen met haar partner Noureddin het kleinste hotel van de Different Hotels over te nemen.

Hotel Atlantis draaide voor 70% op het nabijgelegen Ford (en zijn leveranciers), dat in 2012 de sluiting aankondigde, en in 2014 definitief de deuren sloot. Dankzij een bijkomende investering van 450 000 euro en de forse inspanningen die de Stad Genk en Toerisme Limburg deden om Genk en Limburg op de toeristische kaart te zetten, draaide het hotel in 2015 het toen beste jaar ooit. Er werd verder geïnvesteerd, gerenoveerd en uitgebreid, en zopas werd – ook al omwille van de zuiderse mix van eigenaars, medewerkers, culinaire aanbod en designelementen – de naam gewijzigd naar ‘Zuid’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*