Hotel Amigo wil tartaar terug op de kaart zetten

Het Brusselse hotel Amigo opent met Bar A Tartare een restaurant dat volledig gewijd is aan tartaar. Het restaurant werkt hiervoor samen met slagerij Dierendonck en serveert verschillende verfijnde tartaren.

Steak tartaar is een Belgische klassieker. Het gerecht, dat gemaakt wordt van rauw rundvlees, kruiden met eierdooier, kappertjes en mosterd, is vandaag wel wat aan opwaardering toe. Het Brusselse hotel Amigo gaat hierin het verst. Het hotel opent met Bar A Tartare een restaurant, dat volledig in functie van deze klassieker staat.

Bar A Tartare

Wie een glas drinkt in Bar A Tartare kan kiezen uit twee klassieke met de hand gesneden rundstartaren en eentje met kalfsvlees. Zure room, zuurdesembrood, verse kruiden: alles wordt uit de kast gehaald om het vlees tot zijn recht te laten komen.

Dierendonck

Het vlees komt van de bekende slagerij Dierendonck. De familie levert al vele jaren aan BoCConi, het restaurant van het Brusselse hotel. In hun eigen restaurant Carcasse, dat van Michelin een ster kreeg, staat er altijd één of meerdere tartaren op het menu. Zo groeide het idee om in de bar van Hotel Amigo een klein maar specifiek menu van aan te bieden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*