Hostellerie 't Klokhof verkocht

foto:facebook

Na vier decennia geven Piet en Ann Lecot-Vandermarliere de fakkel van Hostellerie ’t Klokhof door. Het begon in november 1979. Een klein restaurant werd in de steigers gezet. De enthousiaste familie Lecot nam er de leiding van en vormde de zaak om tot wat nu een flink uit de kluiten gewassen kmo geworden is.

Met hun medewerkers stonden zij dag in dag uit borg voor gastronomie in een gezellig, rustig en kwaliteitsvol kader. Het Klokhof herbergt niet alleen een restaurant dat dagelijks open is maar ook een feestzalencomplex, van klein naar groot. Top of the bill is de St. Annazaal waar met de extra bovenmezzanine recepties tot 450 personen kunnen georganiseerd worden. Het Klokhof heeft ook negen hotelkamers. Vier decennia lang hield Hostellerie Klokhof voortdurend de vinger aan de pols door te vernieuwen, te herbronnen en te zorgen dat elke gast er niet alleen met een brede glimlach buiten stapte maar ook altijd graag terugkwam. Hostellerie Klokhof is en blijft een begrip als het om feesten en events gaat. Maar horeca is in de eenentwintigste eeuw ook een business in change. Piet was de meesterkok en banketmeester. Ann de ideale gastvrouw en de vrolijke kracht achter en voor de schermen. Een duo dat alle respect verdient. Na vier decennia nemen ze -hoofd omhoog- afscheid en verkopen hun geesteskind. Ondernemer Rudy Maes van de horeca groep Eccellenza is de koper van dienst en de nieuwe eigenaar. Piet en Ann Lecot-Vandermarliere zullen voor een niet nader bepaalde termijn nog even aan boord blijven om ook hun ervaring door te geven.

Vernieuwing

Piet en Ann Lecot zeggen dat ze met deze deal de zekerheid hebben over de toekomst van hun geesteskind ’t Klokhof. “We voelen vreugde, blijdschap en hernieuwde inzet: wij zijn er zeker van dat onze uit de kluiten gewassen telg in goede handen terecht komt. Ons levenswerk zal worden bewerkt, herwerkt wellicht, herschapen misschien, gerestyled, ja misschien zelfs nog verbeterd. Het doet ons dan ook héél veel plezier dat wij, samen met de nieuwe eigenaars, verder mogen meewerken aan deze nieuwe uitdaging. Mijn lieve Ann blijft het aangezicht van deze zaak, het uithangbord zeg maar met haar gekende vriendelijkheid, spontaneïteit, behulpzaamheid en lach. Haar stempel zal dus blijven. Ikzelf concentreer me sinds een paar jaar op mijn oude liefde: de studiebanken. Geruime tijd reeds verdeel ik mijn tijd, met toelating van Ann uiteraard, tussen UGent, Kulak en Klokhof. Een nieuwe wereld gaat terug open voor mij, iedere keer opnieuw. Als ik van de universiteit thuis kom, voel ik me als herboren.” weet Piet te mijmeren.

Eccelenza

Eccellenza en zaakvoerder Rudy Maes kunnen al prat gaan op een lange, niet altijd vlakke horeca traditie. Huidige horeca-realisaties zijn: Huyze Gezelle (Kuurne), Cleen Schardauw (St.-Eloois-Winkel), Villa Kruyscalsyde (Pittem), Kasteel d’Aertrycke & Het Koetshuys (Torhout), De Hoop (Waregem) en Salons Cortina (Wevelgem). Voornoemde horecazaken zijn voornamelijk op reservatie geopend maar in het weekend open voor complete brunchen. Met ‘Hostellerie Klokhof’ voegt Eccellenza nu naar eigen zeggen een nieuwe diamant toe aan zijn kroon. Wat de definitieve plannen zijn voor de toekomst is nog niet helemaal duidelijk. Maar volgens de website en facebook blijft alles voorlopig bij het oude.