Horecazaken moeten vorm van elektronisch betalen aanbieden

Vanaf 1 juli moet iedere Belgische onderneming (en dus ook een horecaonderneming) minstens één vorm van elektronisch betalen aanbieden. De horeca-uitbaters mogen wel kiezen welke optie hij de consument aanbiedt.

Veel horecazaken hebben al klassieke betaalterminals. Degenen die nog geen elektronisch betalen aanbieden, worden vanaf 1 juli verplicht om één of andere vorm van elektronisch betalen aan te bieden. Naast betaalterminals mag dat ook gaan over mobiele toepassingen als payconiq. Ook de mogelijkheid om te betalen via overschrijving wordt aanvaard.

Fraudebestrijdingsplan

De verplichting tot elektronisch betalen maakt deel uit van het fraudebestrijdingsplan van minister van Financiën Vincent Van Peteghem.  Betalingen met maaltijdcheques, consumentencheques of ecocheques worden niet als elektronische betaalmiddelen beschouwd. Dat is ook het geval voor cryptomunten.

1 Comment

  1. Ik vind dat het niet kunnen dat we altijd maar verplicht worden die van horeca vl die weten niets wat er om gaat geen overleg met de cafés bazen een pilsje 2euro trek daar de kosten de kosten af dan stop ik met de zaken na 30jaar dan je wel de politiek u verdiend toch te veel van mijn part val jullie allemaal met de verkiezingen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*