Horecatel 2022 van 13 tot 16 maart

De 55e editie van de Horecatel-beurs – een niet te missen evenement voor professionals uit de horeca – staat na een jaar pauze eindelijk weer in de schijnwerpers. Deze editie van 2022 is klaar om de crème de la crème van de branche te verwelkomen van 13 tot 16 maart in de WEX in Marche-en-Famenne. 

Gedurende vier dagen zal een selectie van de belangrijkste leveranciers uit het hele land vertegenwoordigd zijn in de 6 WEX-hallen. Op een oppervlakte van 23.500 m2 worden de bezoekers getrakteerd op de grootste merken materiaal en voedingsproducten voor chefs, traiteurs en catering- en snackbedrijven, maar ook een complete hal gewijd aan de belangrijkste brouwerijen van het land en andere dranken (koffie, wijnen, gedistilleerde dranken en frisdranken). Daarnaast zullen ze ook verrast worden door kleinere producenten en ambachtslieden die graag hun passie voor streekproducten delen!

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe bedrijven vertegenwoordigd tussen de 350 exposanten die de 6 hallen zullen vullen. Microbrasserie de la Principauté, Meiko, Brasserie Saint-Feuillien, Friesland Campina Belgium, ISFI, The zero alcohol company… en vele andere hebben hun intrede gedaan! De volledige lijst van exposanten is beschikbaar op de website www.horecatel.be, en in onze digitale Franstalige speciale editie over Horecatel, waarin programma, lijst van exposanten, plan van de beurs en nieuwigheden van exposanten vermeld staan.  

‘Gastronomie’ heeft zijn thuishaven!  

Sinds haar ontstaan in 2012 blijft de reputatie van Palais 6 groeien dankzij de toewijding aan gastronomie, met niet minder dan 60 exposanten

Daartoe behoren enkele nieuwe bedrijven die in opkomst zijn:

  • Gervin Distillery  
  • Ecopoon
  • Distrimarks (teatower)
  • Bossuyt
  • D-Vine

Gedurende 4 dagen zullen chefs uit alle windrichtingen elkaar ontmoeten in het hart van de ‘Master Stage’ om hun passie te delen via een programma van culinaire demonstraties (in ontwikkeling) onder het waakzame oog van de ceremoniemeester, Philippe Limbourg. 

Zonder een van de pijlers van dit paleis te vergeten, de collectieve stand van de Apaq-W, een niet te missen etalage voor Waalse producenten. Dankzij de steun van Apaq-W krijgen zij meer zichtbaarheid om hun knowhow en kwaliteitsproducten bij restauranthouders en plaatselijke autoriteiten te promoten. Tevens een goede gelegenheid om hen eraan te herinneren dat het belangrijk is om lokale producten op hun menu’s te zetten. 

Palais 6 is veel meer dan een commercieel uitstalraam, het is ook een plek voor uitwisseling en contact tussen chef-koks en de jongere generatie. 

Daarom trekt elk jaar een chef-kok het jasje van ambassadeur aan om het vaandel van Horecatel en zijn programma van culinaire demonstraties te dragen, dat rijk is aan ontdekkingen rond de liefde voor de producten, het land, de korte voedselketen, het delen van kennis…

En de Ambassadeur 2022 is…

…de chef uit Montpellier, Jean-Philippe Watteyne, van Restaurant Rebelge

Het is een hete aardappel, of liever ‘mitraillette’, dat Jean-Philippe, zoals hij bekend staat, de rol van ‘Ambassadeur 2022’ van de Horecatel-show op zich zal nemen! Als een marathonloper aan de startlijn bereidt hij zich fysiek en mentaal voor om van 13 tot 16 maart 2022 de Master Stage van de Palais-gastronomie over te nemen en ons een voorproefje te geven van wat ons nog te wachten staat. Als voormalig kandidaat van de culinaire show Top Chef seizoen 4 (2013), opende hij zijn 1ste restaurant ‘I Cook’ in het centrum van Mons (2010) evenals Jean-Phi’s Bistro om vervolgens zijn handtekening te zetten onder de menukaart van het restaurant The 1040 van Sofitel. In 2020 maakte hij een draai van 180° om zijn paradijsje ‘Rebelge’ te openen waar streekproducten op de oorgrond staan. Jean-Philippe Watteyne opent de culinaire festiviteiten op zondag 13 maart en neemt op maandag 14 maart samen met zijn collega’s plaats in de jury van de Trophée Eric Martin. 

Jonge chef-koks in de kijker met de Trophée Eric Martin

De 10e editie van de WexProCup-wedstrijd, omgedoopt tot ‘Trophée Eric Martin’, maakt dit jaar zijn comeback met 4 jonge chef-koks. Gedurende 2 uur en 30 minuten nemen ze het tegen elkaar op in een reeks tests die zijn bedacht door onze Ambassadeur 2022 en die worden beoordeeld door een jury van chef-koks van het collectief Génération W.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 Data: Van zondag 13 tot en met woensdag 16 maart 2022

Openingstijden:

  • Van zondag 13 tot dinsdag 14 maart: van 11:00 tot 19:00 uur (toegang tot 18:30 uur)
  • Woensdag 16 maart: van 11:00 tot 18:00 uur (toegang tot 17:30 uur)

Prijs: vakbeurs uitsluitend voor professionals

  • Op vertoon van een uitnodigingskaart: gratis toegang
  • Zonder uitnodiging: € 70
  • Groep studenten in het hotelwezen (alleen op woensdagmiddag 16-03): €6 per persoon
  • Kinderen onder 12 jaar: gratis

Parkeren: 3.000 plaatsen beschikbaar op het terrein

  • € 3 per dag

Adres: WEX, Rue des Deux Provinces 1, 6900 Marche-en-Famenne

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*