Horecasector moet dit jaar geen FAVV-bijdrage betalen

De zwaar getroffen horecasector krijgt een extra steuntje in de rug. Dit jaar moeten hotels, restaurants en cafés geen bijdrage aan het Federaal Voedselagentschap (FAVV) betalen.

In een ‘normaal’ jaar moeten de circa 68.000 horecazaken en ondernemers in de detailhandel die onder toezicht staan van het Federaal Voedselagentschap een bijdrage betalen. Naar verluidt is dat samen meer dan 10 miljoen euro. Dit jaar wordt deze FAVV-bijdrage door de Minister van Middenstand David Clarinval kwijtgescholden. Deze geste wordt beschouwd als een aanvulling op de steunmaatregelen.

Versoepeling regels

Ook de FAVV zelf versoepelt een aantal regels voor de horecasector. Zo mogen restaurants en cafés maaltijden aan huis leveren zonder dat ze dat eerst moeten aanvragen bij het FAVV. Ook worden de regels voor traiteurdiensten versoepeld.

De kwijtschelding van de FAVV-bijdrage volgt op de verdubbeling van het crisis-overbruggingsrecht en de verlenging van de tijdelijke werkloosheid; andere steunmaatregelen die na de tweede lockdown door de regering werden genomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*