Horeca Inspiratie Trofee

De Nederlandse en Belgische horecabranche heeft alweer geruime tijd te kampen met een groot tekort aan personeel. Ondernemers hebben er alles voor over om aan geschikt personeel te komen. Vaak moeten zij daarbij alle zeilen bijzetten om hun bedrijven draaiende te houden.

Inspiratie Trofee
Om de innovatiekracht binnen de horeca een nieuwe impuls te geven – en daarmee de sector aantrekkelijker te maken – heeft de Hospitality Synergy Group, het overkoepelende bedrijf van ondernemer Charles van Goch (bekend van o.a. horeca-uitzendbureau Mise en Place), samen met een aantal prominente spelers in de branche, een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Horeca Inspiratie Trofee (HIT). Deze jaarlijkse prijs zou een stimulans moeten zijn voor ondernemers om op een creatieve manier de toekomst in te gaan.

Uitdaging
De Trofee zal worden toegekend aan Limburgse horecabedrijven die buitengewoon goed presteren binnen een bepaald thema. Voor dit jaar is dat het binnenhouden van zijn medewerkers. De winnaar krijgt een inspiratiecheque ter waarde van 5000 euro en kan daarnaast rekenen op landelijke media-aandacht. Deelname aan de Horeca Inspiratie Trofee-competitie staat open voor horecabedrijven in zowel Nederlands- als Belgisch Limburg, die vijf of meer fulltime medewerkers op de loonlijst hebben staan, zich presenteren als een aantrekkelijke werkgever bij wie horecatalent van harte welkom is en dat laatste ook uitdragen via de social media. Van bedrijven die voor de prijs in aanmerking willen komen wordt verwacht dat zij ‘goed werkgeverschap’ niet alleen met de mond belijden, maar deze kwaliteit ook in de praktijk brengen. ,,Van een extra vrije dag tot een extraatje of een vierdaagse werkweek”, aldus Van Goch. Deelnemende bedrijven zullen daarnaast worden getoetst op hun creativiteit als het gaat om het aanbod aan secundaire arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden binnen het eigen bedrijf.

TOP 15
Uit de aanmeldingen, wordt door de leden van Les Amis GastrEUnomiques een TOP 15 geselecteerd. Deze wordt bekendgemaakt op donderdag 25 augustus, tijdens de eerste dag van het Preuvenemint 2022. De uitverkoren bedrijven krijgen in de dagen daarna bezoek van enkele leden van de organisatie. Zij zullen worden voorzien van materiaal waarmee ze kunnen laten zien dat ze tot de TOP 15 behoren. Ook zal een vlog met de kandidaten worden opgenomen. Op maandag 29 augustus worden de finalisten bekendgemaakt. Vervolgens krijgt het grote publiek de kans om via de lokale media en de vakpers zijn stem uit te brengen.

Jury & partners
De eerste Horeca Inspiratie Trofee wordt uitgereikt op 10 oktober 2022 tijdens het inmiddels traditionele Limburgs Culinair Gala. De vakjury bestaat uit ervaren mensen uit de horecabranche en enkele bekende Nederlanders, onder leiding van juryvoorzitter Wim Dupont. Partners in het project zijn Les Amis GastrEUnomiques (LAG), een netwerkclub bestaande uit ondernemers in de Limburgse en Euregionale gastvrijheidsbranche en BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland. De trofee wordt verder ondersteund door de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij LIOF, die voor het project een toerisme innovatie voucher beschikbaar heeft gesteld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*