Horeca Hengelhoef gesloten

foto:Hengelhoef

Vakantiepark Hengelhoef mag geen enkele vorm van horeca meer uitbaten. De toelating voor de taverne, frituur, snackbar en ijstoog zijn ingetrokken. Het is een dossier dat al jaren bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) lag. Nu is de beslissing drastisch.

Hongerige kerst

Het vakantiepark Hengelhoef Oostappen in Houthalen mag zeker al in december géén horeca meer uitbaten. Alle vergunningen werden door het FAVV ingetrokken. Het restaurant is verzegeld, en bij het binnenzwembad is het niet meer mogelijk om iets te eten of te drinken. Geen ijsjes, frietjes of frisdrank meer. Die beslissing (net voor de kerstvakantie) is het gevolg van talrijke controles en verwittigingen in de afgelopen jaren. In augustus was er nog een grote controle en ook toen bleek dat er aan eerder opmerkingen en waarschuwingen geen gevolg werd gegeven.

Verouderd

Concreet zijn alle horecagelegenheden vooral verouderd. De keukens zijn van hout, en er is een gebrek aan algemene hygiëne. De temperaturen van de koelinstallaties worden niet degelijk gecontroleerd. Verder ontbreekt ook de info van allergenen voor het cliënteel. “We verwachten heus niet dat het om een volledige inox keuken moet gaan, maar investeren is écht wel nodig. En niet pas na controle, maar liefst preventief. En dat is hier net het probleem,” aldus het FAVV.

Nieuwe vergunning

Het park mag wél samenwerken met externe firma’s die bijvoorbeeld een mobiele frituurwagen inschakelen of aparte catering leveren. Ondertussen kan het park nieuwe toelatingen aanvragen, waar het FAVV dan weer dertig dagen de tijd voor mag nemen om een nieuwe controle uit te sturen voor de toelating effectief wordt gegeven. In praktijk wil het zeggen dat alle horeca met zekerheid de maand december gesloten blijft.

Overleg

Bij de directie weten ze dat het vooral gaat om de verouderde keuken. Een concreet plan om de problemen aan te pakken heeft de directie tot op heden nog niet op tafel liggen. Ook bij het gemeentebestuur volgen ze de situatie op de voet. Daar spreken ze over een een vijftiental punten die moeten aangepakt worden, waarvan een deel al zou zijn aangepakt. Tussen het gemeentebestuur dat de toeristische impact van het park wil verdedigen en het FAVVV is er voortdurend contact. Allen moet de Nederlandse directie als derde en ultieme partij nog meewerken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*