Horeca Hasselt in de clinch met Jeugdhuis De Serre

In december heropende De Serre opnieuw de deuren. Onmiddellijk trok Horeca Hasselt aan de alarmbel, want het gesubsidieerde jeugdhuis zou aan deloyale concurrentie doen. De centrummanager onderneemt nu een bemiddelingspoging tussen beide partijen.

De Serre is een jeugdhuis dat een podium wil geven aan jonge artiesten en creatievelingen. Het culturele jeugdhuis kreeg een vergunning waarbij ze dagelijks tot 23 uur en tweemaal per maand tot 1 uur ’s nachts mogen openen. Er is ook een bar, waar jongeren iets kunnen drinken. De horeca beweert echter dat het jeugdhuis vaak langer open is dan toegelaten en dat men ook podium geeft aan artiesten of dj’s die helemaal niet jong zijn. Volgens de horeca-uitbaters vertrekken er steeds meer  twintigers voor vertier naar het jeugdhuis en kunnen de activiteiten soms beschouwd worden als deloyale concurrentie.

Bemiddeling

Centrummanager Ben Crooneborghs is met beide partijen gaan samenzitten om te zoeken naar een oplossing. Zo wil men dat jong talent in de Serre een podium tot 23 uur krijgt, om daarna naar de Hasseltse horeca te verhuizen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*