Horeca Expo 2022 zet in op duurzaamheid

Na de vastberaden heropstart vorig jaar, na de coronacrisis, belooft de 33e editie van de vakbeurs Horeca Expo opnieuw hét trefpunt te worden voor de hospitality sector. De belangrijkste spelers uit de sector hebben duidelijk de weg naar de beurs terug gevonden en vullen van 20 tot 24 november de hallen van Flanders Expo.

Meer dan een beurs
Horeca Expo is niet alleen kennis maken met nieuwe of bestaande producten, installaties en diensten bij meer dan 500 exposanten het is dankzij een goede organisatie ook de plaats om kennis te vergaren, te discussiëren en te netwerken.

Horeca Expo zet in op duurzaamheid

Ook sustainability is een belangrijk en wederkerend thema. Er wordt een uitgebreid aanbod van producten en diensten gepresenteerd die zorgen voor een duurzame(re) aanpak. Duurzaamheid wordt ook als een rode draad doorgetrokken in alle aspecten van de organisatie van Horeca Expo.
Verder in dit dossier zetten we enkele exposanten in de kijker die graag de aandacht vestigen op de acties die zij lanceerden in het kader van duurzaam ondernemen. Via het gedrukte grondplan dat u kan meenemen bij de ingang van de beurs kan u de desbetreffende standen makkelijk terugvinden.

Voor de cateringpunten in de hallen 3 & 4 slaat Horeca Expo de handen in elkaar met Toerisme- & Hotelschool Spermalie en Hotelschool Gent. Geheel in lijn met hun visie, kiezen ze hier voor lokale producten met een verhaal achter ieder ingrediënt.
Ook de “no food waste” gedachte behoort tot de kernwaarden van Horeca Expo. Zo kunnen bezoekers én exposanten op de beurs onmiddellijk in contact treden met Too Good To Go om samen tegen de voedselverspilling te strijden. Daarnaast worden de voedseloverschotten van de exposanten op het einde van de beurs door vrijwilligers van Kiwanis opgehaald om aan Poverello te schenken.

Duurzaamheid en ecologie vormen ook het centrale thema binnen de vele randactiviteiten op de beursvloer (zie verder).

Wedstrijden
In de Competition & Demonstration Kitchen zullen weer enkele belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s plaatsvinden. Er is de wedstrijd Eerste Kok van België door Prosper Montagné, de wedstrijd Jong talent Trophée Auguste Escoffier en het hengelen naar de titel van Viskok van het Jaar. Andere wedstrijden zijn die van Beste Grootkeukenkok, de Trophy Pierre Wynants en als nieuwkomer de Battle met Streekproducten.

Seminaries en events
Bij de talrijke seminaries en events valt de grootkeukenstudiedag op, het Nationaal Foodservice congres evenals de studiedag rond kansen voor bio in de grootkeukens. Verder kan men op seminaries alles te weten komen over starten in de horeca, het tekort aan horecapersoneel, is er de Brussel Beer Challenge en het Kapittel O’ de Flander. Het segment Coffee, Tea & Sweets blijft ook in 2022 een vaste waarde, mét een extra Coffee & Tea Experience Corner by Viva Sara in hal 2.

Innovation Awards en starters
Horeca Expo beloont ook dit jaar de meest innovatieve producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector of een oplossing kunnen bieden in de vele horecazaken. Uit de vele inschrijvingen heeft een vakjury een shortlist van innovaties geselecteerd die in aanmerking komen voor een Innovation Award. De winnaars binnen de 5 categorieën worden op de openingsreceptie van de beurs bekend gemaakt. De winnende projecten worden tevens tentoongesteld in de inkomzone van hal 1. In hal 4 komen dan weer beloftevolle starters aan bod waarbij de nieuwkomers op de markt hun producten voor het eerst voorstellen.

Chef’s Place
Met zijn belevingszone en Masterclasses wordt Chef’s Place weer hét trefpunt voor chefs en sommeliers om elkaar te ontmoeten en van ideeën te wisselen. Een select aantal exposanten met een topaanbod van delicatessen, dranken, tableware en decoratie zorgen er voor unieke netwerkmomenten. Ook heel wat Belgische wijndomeinen zullen zich voorstellen in de exclusieve ruimte. Daar zullen ook verscheidene Masterclasses plaatsvinden door onder meer Wine Wise, NorthSeaChefs en Gault&Millau.

Meer gedetailleerde informatie over Horeca Expo is terug te vinden in de ‘Horeca Expo Special’ in de vakbladen waar horecaplatform.be en de bijhorende horecamail een logisch gevolg van is. Vanop de stand van uitgeverij Evolution Media Group (stand 3129 in hal 3) zal dagelijks gewerkt worden aan een zo volledig mogelijke verslaggeving over Horeca Expo. Zeker te volgen op horecaplatform.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*