Horeca Expo 2020 afgelast

Wat er al even zat aan te komen is nu ook officieel bevestigd: Horeca Expo 2020 wordt afgelast.

Vanwege de organisatie ontvingen wij volgende communicatie:

“Op 23 juli ll. gaf de Nationale Veiligheidsraad het fiat om beurzen opnieuw op te starten vanaf 1 september mits (i) het strikt naleven van het beursprotocol, (ii) het akkoord van de lokale autoriteiten, en dit (iii) voor zover de epidemiologische omstandigheden het toelaten.

De laatste maanden heeft Easyfairs, organisator van Horeca Expo, zwaar geïnvesteerd om alle strikte veiligheidsnormen en procedures te ontwikkelen en te voorzien zodat onze beurzen nog veiligere plaatsen worden om elkaar te ontmoeten en zaken te doen, niet enkel in overeenstemming met het beursprotocol, maar ook met striktere gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.

Om het belang hiervan te onderlijnen heeft Easyfairs een partnership afgesloten met het bedrijf SGS. Dit is een bedrijf dat internationaal gerenommeerd is inzake veiligheid en de controle erop en zij zullen geregeld een audit uitvoeren om een perfecte opvolging van onze veiligheids- en hygiëne protocols te garanderen.

De afgelopen weken kregen we echter heel wat reacties uit de markt dat exposanten zich zorgen maken over de aanwezigheid op een fysiek evenement in Flanders Expo. Aangezien wij willen luisteren naar de markt en veel waarde hechten aan de mening en bezorgdheden van onze exposanten, hebben we hen begin september gecontacteerd om te peilen naar hun intenties tot deelname.
Meer dan 96% van de exposanten koos ervoor om zijn deelname door te schuiven naar de volgende editie van Horeca Expo die gepland staat van 21 t.e.m. 25 november 2021.

Daarnaast kreeg Easyfairs, ondanks alle voorbereidingen en maatregelen die wij hebben getroffen om Horeca Expo te laten plaatsvinden, te maken met omstandigheden die geheel buiten haar wil en controle liggen waardoor de beurs – of althans een belangrijk deel ervan – niet kan plaatsvinden in november 2020.

Het betreft onder meer de volgende omstandigheden:

a/ De overheid legt een strikt horeca- en handelsprotocol op waardoor het quasi onmogelijk wordt voor exposanten op Horeca Expo om hun deelname te benutten :
–    De centrale rol van degustaties komt in het gedrang
–    De heel strikte voorwaarden rond het aanbieden van voeding en alcohol op standen
–    De opgelegde voorwaarden voor wijndegustaties zijn dermate streng dat het onmogelijk is om ze te organiseren
–    Glazen, servies, bestek dienen op hoge temperatuur afgewassen te worden wat op de beursvloer moeilijk te realiseren is voor de meeste standhouders.

b/ Nagenoeg alle rand- en netwerkactiviteiten van partners en associaties zijn weggevallen omwille van het strikt opgelegde handels- en beursprotocol dat de meerderheid van deze activiteiten niet toelaat.

In die omstandigheden zien wij ons helaas genoodzaakt om deze editie te verschuiven naar 2021.

Wij danken iedereen alvast voor het vertrouwen en kijken nu al uit naar een succesvolle editie in november volgend jaar!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*