Horeca aan Gentse Lindenlei?

De Brugse projectontwikkelaar Johan Vandendriessche heeft bij Stad Gent zijn plannen ingediend met zijn toekomstvisie op de voormalige Nijverheidsschool aan de Gentse Lindenlei. In de eerste plannen(die nog moeten goedgekeurd worden), zou er ook plaats zijn voor horeca.

Onder voorwaarden
De zakenman, vastgoedbaron, makelaar Vandendriessche introduceerde destijds kledingmerken als Benetton, Zara, Massimo Dutti, Uterque en Loro Piana in de Benelux als concessionaris. Toen producent Inditex de kapstok zelf in handen nam en veel van de opgezette projecten van Vandendriessche overkocht richtte hij VDD Project Development op, een specialist voor herontwikkeling van historische gebouwen. Voor het beschermd gebouw op de hoek van Coupure Rechts en de Lindenlei bood hij zeventien miljoen euro, vijf meer dan de instelprijs. Daarvoor kreeg hij een bundel van 30 pagina’s op de schoot geworpen met voorwaarden die de stad oplegt.

Topproject
Voor wat hij zelf als een ‘topproject’ omschrijft werd alvast de Britse architect David Chipperfield onder de arm genomen door Vandendriessche. Wat er uiteindelijk zal verrijzen in en rond het voormalige schoolgebouw hangt volledig af van hoe het voorontwerp door de besprekingen met Stad Gent komt. Woningen, horeca, winkels, kantoren en zelfs studentenkamers maken deel uit van de eerste plannen. Voor de kantoren denkt de vastgoedontwikkelaar al aan architecten en andere mensen die voeling met zo’n gebouw hebben. De eventuele horeca ziet hij een plaats krijgen in de voormalige machinezaal.

Horeca
Architect David Chipperfield verwierf in Londen en Berlijn al bekendheid met een aantal museumprojecten maar is ook de man die aangetrokken werd voor de inrichting en verbouwing van het prestigieuze ‘Le Grand Hotel’ op de Zeedijk in Nieuwpoort, een ander project van VVD projects. Dat er dus ook in Gent een deel van het project zal voorbehouden worden voor horeca is niet onwaarschijnlijk.
Foto: Stad Gent

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*