Hoe zit het nu met de 1,5 meter-horeca ?

Op dit moment gaan we ervan uit dat de horeca (of toch gedeelten ervan) op 8 juni heropent. Maar nog steeds wachten we op de publicatie van een officiële handleiding, een horeca protocol. Horeca-ondernemers zitten met veel vragen en krijgen vooralsnog weinig antwoorden. Aan welke voorwaarden moeten  zij  voldoen voor opening? Hoe zit het met de bediening binnen 1,5 meter? Of hoe zit dat met het aantal personen aan één tafel? Hoeveel personen mogen er maximaal binnen in de zaak, en wat met het  terras ?

Hoe dan ook is het nu al duidelijk dat er op een andere manier aan ondernemen zal moeten gedaan worden. Met de 1,5 meter-maatregel die er aankomt, is het van uiterst belang om zoveel mogelijk vierkante meters en tafels te behouden. Designers,  horecameubelproducenten, standenbouwers, producenten van hygiënemateriaal, enz.  komen met slimme oplossingen. Tussenschermen en -wanden in allerlei formaten, verrijdbare bedieningstafels, terrastrolleys, toiletsystemen, veiligheidsmaskers, hygiënezuilen: je kan het niet bedenken, of het is verkrijgbaar.

Begin juni – eens protocol en datum definitief bekend zijn – zullen wij pogen een overzicht te brengen van wat er op de Belgische markt aangeboden wordt. U kan ons daarbij helpen, want niet alle aanbieders zijn typische horecaleveranciers. We hebben op onze vorige oproep reeds een aantal tips gekregen van zowel horeca-ondernemers als van fabrikanten. Hebt u als horeca-ondernemer of als toeleverancier weet van een interessant product dat bijdraagt aan de veiligheid van gasten en personeel in deze coronacrisis, aarzel dan zeker niet om ons dit te melden. Dat gebeurt best op volgend mailadres: p.desmyter@evolution.be    

2 Comments

  1. Vergeet niet de veiligheid van het personeel in de keuken , wij willen ook blijven leven ! Zeer groot probleem : veel te klein keukenoppervlak voor te veel personeel , social distancing onmogelijk !

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*