Hilton gaat al 100 jaar mee in de hotellerie

Eind deze maand mag de hotelketen Hilton zich eeuweling noemen. Conrad Hilton kocht op 31 mei 1919 het Mobley Hotel in Cisco in Texas en legde daarmee de basis van een wereldwijde groep die vandaag zo’n 5.700 hotels in 113 manden telt.

Pionier

Hilton is in die 100 jaar op veel vlakken pionier geweest. Zo was de keten de eerste in veel dingen die nu standaard zijn, zoals airconditioning, tv op de kamer en roomservice. Het was tevens het eerste hotelbedrijf dat begon met een centraal reserveringssysteem. Ook inzake de voortschrijdende digitalisering van de gastenervaring, behoort Hilton tot de koplopers. Zo is de hotelketen met Digital Key de eerste die op grote schaal online inchecken en kamer kiezen hanteert.

Merksegmentatie

Hilton was ook voortrekker in merksegmentatie. Momenteel staat de teller van Hilton reeds op 17 merken (brands), waarvan er 10 in Europa actief zijn zoals Hilton, Waldorf Astoria, Double Three by Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton en Curio. Onlangs opende in Londen de eerste Motto, een nieuw lifestyleconcept in het 2/3 sterren boetieksegment.

België

In ons zijn er momenteel 5 hotels van de Hilton Group. In Brussel gaat het om Hilton Brussels City, Hilton Brussels Grand Place en Hilton Garden Inn Brussels City Centre. Antwerpen heeft twee hotels, met name de Hilton Antwerp Old Town en Hampton by Hilton Antwerp Central Station.

423 hotels in pipeline

Hilton groeit harder dan ooit. Vorig jaar opende de groep 450 hotels, waarvan 69 in EMEA. Voor Europa zitten er momenteel 423 hotels in de pipeline.   

Eeuwfeest

31 mei is dé dag waarop Hilton als hotelbedrijf exact een eeuw bestaat. Er komt een videoboodschap vanuit het hoofdkantoor, maar ieder hotel van de groep gaat zijn eigen eeuwfeest vieren.