Hilton Amsterdam viert 50ste verjaardag Bed-in for Peace

Nog tot het eind van de maand zet Hilton Amsterdam de legendarische Bed-in for Peace actie in de kijker. Precies een halve eeuw geleden protesteerden Beatle John Lennon en Yoko Ono op die manier voor de wereldvrede.

Een halve eeuw geleden gingen de beelden van hun zevendaagse verblijf de wereld rond. Deze iconische foto’s van weleer zijn in het hotel te zien tijdens een expositie. De beelden vertellen van een verhaal over de legendarische protestactie.

Room 902

John Lennon en zijn  bruid Yoko Ono kozen ‘Vrijstaat Amsterdam’ voor hun wittebroodsweken. Zeven dagen verbleef het illustere liefdeskoppel in kamer 902 (nu suite 702). Wie deze suite wil boeken, doet dit beter ruim op voorhand.

Make the world a better place

Het gedachtengoed van John Lennon en Yoko Ono leeft bij Hilton wereldwijd voort. De hotelreus viert dit jaar zijn honderjarig bestaan en doet dat met de campagne ‘ Make the word a better place’. Dit is een eigentijds eerbetoon aan de Bed-In for Peace. De tegenwoordige John & Yoko Suite van Hilton Amsterdam, met kamernummer 702, wordt de symbolische rode draad in de video’s.