Het Utopia van een jungle in Gent

Waar vroeger de Gentse Braempoort was, het kantorencomplex met bijhorende winkel en horecagedeelte verschijnt nu hotel Yalo. Terwijl bouwvakkers druk in de weer zijn om de tijd in te halen die verloren ging door de coronacrisis werd de toekomstige lobby omgebouw tot Utopia pop-up.

Sam & co
Sam D’Huyvetter, Pleasures Boutique, en zijn team zullen na de afwerking van het hotel het food gedeelte en alles wat erbij hoort tot hun rekening nemen. Maar de kok en zijn medewerkers konden niet wachten tot de afwerking van het hotel. Samen met Timo Lejeune (Levi party Rental) en Faek (plantenverhuur) werd een smakelijke jungle gecreeërd midden het centrum van Gent. Reuze palmbomen, tropische planten, loopbruggen over water en een tropische no nonsens sfeer moeten een tip van de rietmat lichten voor de toekomst. ‘Ook nu is iedereen hier welkom en dat tot 8 november. Een drankje, een bite, of een uitgebreide maaltijd, alles kan en mag in de pop-up en dat zal ook de sfeer worden in het restaurant-bar van het toekomstige hotel.’ aldus D’Huyvetter.

Bites en sharing
Op de pop-up kaart staan bar bites zoals: Kroepoek met Misodip, Pan con tomate met Serranoham of Samosa met kippengehakt en yoghurtdip. Voor wie het, na reservatie, iets uitgebreider ziet zijn er de sharing menu’s met ondermeer: Burrata en gepofte pompoen, dille, citrus en boekweit flatbread, Vegan meatballs by Greenway of krkante witte pens met pindadip. Hoewel de Bouchot mosselen met gremolata, venkel en kruidensla door ons ingebakken egoïsme lekker niet gedeeld werden. Op de drankenkaart cocktails van Jurgen Nobels en heel wat wijnen van het domein Nobel uit Lochristi.

Yalo hotel
Daardoor komen we bij bouwheer en ondernemer Joris Van Duffel. Naast oprichter en zaakvoerder van UrbanLink, is Van Duffel samen met zijn vrouw Laurence ook de bezieler van het wijndomein Nobel in Lochristi. Voor de eigenaar was het erg belangrijk een link te hebben met de stad en haar bewoners. De baseline ‘Urban Boutique Hotel’ verwijst dan weer naar het kosmopolitische karakter van het concept. Een goeie mix van rock’n roll, gastvrijheid en functionaliteit met plaats voor eten, slapen, vergaderen, werken en drinken op één locatie. Yalo wil met haar concept en knappe uitvoering een nieuwe maatstaf zetten voor hotels in de Gentse binnenstad. Meer over het hotel in één van de volgende uitgaven van ons vakblad Hotel Business.

Waar Sam D’ Huyvetter en zijn culinair team zullen overwinteren is nog niet duidelijk. Of wordt het toch Pleasures Boutique te Sint Martens Latem? Toch hebben we het vermoeden dat er nog ergens een rendier uit de keuken zal draven met veel jinglebells.

Foto:Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*