Het nieuwe Hotel Europa in Bredene voegt 81 kamers toe aan het hotelaanbod

In Bredene wordt op de plaats van het afgebroken oude Hotel Europa een nieuw gelijknamig hotel gebouwd. Hotel Europa (2.0) brengt het aantal hotelkamers in de kustgemeente van 31 naar 112. 

Momenteel zijn er in Bredene maar 31 hotelkamers, verspreid over 3 hotels. Met Hotel Europa (2.0) krijgt Bredene er een modern hotel bij met 81 kamers. Ernaast komt een appartementsgebouw met 80 appartementen.

Nood

Bredene is al lang vragende partij voor een bijkomend hotel. Gebrek aan accommodatie maakte dat het Staf Versluyscentrum de voorbije jaren ettelijke congressen en meetings kwijtspeelde. Uit studies bleek dat er grote nood was aan een drie-of viersterrenhotel in de kustgemeente.

Opa

Eigenaar van het nieuwe hotel en de appartementen is de bouwpromotor Groep Versluys. Voor CEO Bart Versluys wordt het nieuwe hotel Europa iets speciaals. Het nieuwe hotel wordt gebouwd op de plaats van het oude hotel Europa, dat door zijn grootvader werd gebouwd en ondertussen afgebroken werd. Met de komt van Hotel Europa (2.0) wordt opnieuw aangeknoopt met de geschiedenis, die in de jaren’ 50 werd opgestart door opa Camiel Versluys.

De bouw van het nieuwe Hotel Europa en de appartementen starten in 2020. Het gaat op een eigentijds concept, dat ontworpen werd door het bekende ‘Binst Architects’ uit Antwerpen. Bredene wil het project aangrijpen om de buurt een facelift te geven. Zo behoort een nieuw plein en een grote ondergrondse parking tot de mogelijkheden

Gezocht: hotelier

Het nieuwe Hotel Europa zal niet door de Groep Versluys zelf uitgebaat worden. De bouwpromotor is op zoek nar een hotelketen, die het management wil waarnemen