Driesterrenrestaurant in Londen verliest in één klap alle sterren

ARAKI Restaurant London Fit-out Works competion photos

In het Londense driesterrenrestaurant The Araki zullen ze afgelopen week wel niet goed geslapen hebben. Bij de voorstelling van de Britse editie van de Michelingids, bleek dat het driesterren sushirestaurant in één klap alle sterren was kwijtgespeeld.

The Araki werd in 2014 geopend door de Japanner Mitshuhiro Araki in de Londense wijk Mayfair. Araki runde in Tokio al een driesterrenrestaurant en meende dat hij dit kon overdoen  in Londen. En dat bleek al snel, want het sushirestaurant verzamelde in snel tempo drie blinkende Michelinsterren.

Maar nog sneller dan de sterren gekomen waren, verdwenen ze. Bij de voorstelling van de nieuwe Britse Michelineditie bleek dat het restaurant niet alleen alle sterren was afgenomen, maar dat The Araki zelfs niet meer vermeld wordt in de gids.

Verhuisd

Als reden voor de snelle teloorgang moet wellicht de verhuis van Araki gegeven worden. De sterrenchef verhuisde in maart dit jaar naar Hong Kong om daar een restaurant te openen. Blijkbaar vinden de recensenten van Michelin dat door de afwezigheid van Araki het restaurant in Londen geen enkele ster meer waard is.

Rechterhand en opvolger

De beslissing van Michelin is een slag in het gezicht van de opvolger en rechterhand van Araki, Marty Lau. Die heeft vier jaar nauw met Mitshuhiro Araki samengewerkt en zegt dat hij geen duimbreed is afgeweken van wat zijn leermeester hem geleerd heeft. Toch zijn de Michelin-inspecteurs er blijkbaar niet van overtuigd. Araki zelf reageerde al woedend en noemt het een ‘schande’ dat zijn Londense restaurant niet langer is opgenomen in de culinaire gids.

Nieuwe start

Lau zegt dan weer dat hij de beslissing van Michelin dan maar beschouwd als een ‘nieuwe start. Naar eigen zeggen put hij vertrouwen uit het feit dat de klanten blijven komen. Het zijn uiteindelijk zij die over onze lot beslissen en niet Michelin, vertelde hij nog.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*