Het Godshuis (Sint-Laureins) sluit de deuren

Het ziet er naar uit dat het doek definitief gevallen is over Het Godshuis, het hotelcomplex met feestzalen in Sint-Laureins. In ieder geval zijn alle feesten die gepland stonden in 2019 één voor één afgebeld. Het hotel zou op 20 december de deuren sluiten.

Het Godshuis is een bekend hotelcomplex dat een hobbelig parcours heeft gereden. Eigenlijk is het een ziekenhuis uit 1800 dat jarenlang een ruïne was in het hartje van Sint-Laureins. In de jaren ’90 kocht de Lofting Group de site en renoveerde het oude ziekenhuis tot een hotelcomplex. Vooral in de beginjaren floreerde Het Godshuis en was het hotel een begrip in het Meetjesland. De economische crisis (vanaf 2008) gooide echter roet in het eten. Vanaf dan ging het bergaf met Het Godshuis.

In 2013 kende de rechtbank nog een doorstart toe aan Het Godshuis. Het mocht niet baten want het faillissement kwam er in 2016 toch. Daarna kondigden zich verschillende overnemers aan, maar die konden het tij niet meer keren. Nu lijkt het er dus op dat Het Godshuis definitief de deuren moet sluiten. Wat de toekomst brengt en wat er met het personeel moet gebeuren, is nog niet duidelijk.