Hertog Jan in Antwerpen

Bijna drie jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem kondigen topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens hun terugkeer naar de topgastronomie aan. Het wordt een intieme zaak met 12 couverts in het historische kader van ‘Botanic Sanctuary Antwerp’. Op dezelfde plaats komt ook een tweede vestiging van Bar Burlot.

‘Hertog Jan at Botanic Antwerp’
Meer dan drie jaar geleden werd de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem aangekonodigd. Het duo wilde ruimte creëren voor nieuwe ideeën en zaken. En dat deden ze ook. De Hertog Jan Restaurant Group opende de nieuwe L.E.S.S. Eatery op ’t Zand in Brugge, dat met chef Ruige Vermeire na ruim een half jaar een eerste ster wist te verzilveren. Ook hun nieuwe restaurant ‘Bar Bulot’, dat met chef Pieter Lefevere en gastheer Maxime Depreitere focust op een klassieke keuken, zag het licht in Brugge in 2019. De nieuwe Antwerpse restaurants zullen huizen in de site van ‘Botanic Sanctuary Antwerp’, een 5 star superior hotel met wellness- en meetingfaciliteiten dat in juni 2021 zijn deuren opent in het historische centrum, de botanische tuin, van de stad.

Smakelijk karakter
De chef koks willen duidelijk hun stempel drukken op het restaurant dat samen met het hotel pas in het voorjaar, tegen de zomer van 2021 open gaat. Daarbij zal de sfeer van het voormalig kloostergebouw, de stijl van het hotel, en de aanwezigheid van hun eigen tuin, die deels overgeplant wordt vanuit Zedelgem zeker een rol spelen. In de gerechten zal de sfeer van Antwerpen en de omgeving terug te vinden zijn. Voor bistro ‘Bar Bulot’ zal hetzelfde principe aangehouden worden zoals in Brugge. Wie er daar in de keuken komt te staan is nog niet helemaal duidelijk, als de principes en de kwaliteit maar gegarendeerd worden. Op de vraag of het bedoeling is om sterren binnen te halen, zakken beide heren een beetje door: “We zijn al iets ouder dan toen we begonnen en hebben al veel bereikt. Wat komt, komt, het is geen streefdoel, het ligt tenslotte aan de inspecteurs.”

Goede buren
Bij Hertog Jan at Botanic Antwerp zal het gastronomisch duo telkens twee weken per maand in hoogsteigen persoon hun gasten ontvangen op de voormalige Elzenveld-site in Antwerpen. Dit voor de lunch en het diner. Met de heropleving van Hertog Jan in Antwerpen zullen ze de sfeer van weleer herscheppen in een intiem kader met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin. Beide restaurants krijgen op dezelfde site van het toekomstig hotel enkele goede buren. Jacob Jan Boerma , voormalig chef en eigenaar van De Leest in Nederland, opent er samen met Thomas Diepersloot het restaurant Fine Fleur . De Antwerpse chef Wouter Van Tichelen opent The Botanic Restaurant met het allerbeste wat de Belgische keuken te bieden heeft en tenslotte is en blijft er nog Het Gebaar in dezelfde tuin. De catering voor evenementen komt in handen van Johan van Raes.

Over het toekomstig hotel ‘Botanic Sanctuary Antwerp’ is er meer te lezen in het eerstvolgend nummer van ons vakblad Hotel Business.
Foto: Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*