Hertog Jan duikt top 3 van OAD- list ‘Best New Restaurants’ binnen

Ieder jaar maakt het internationale restaurantplatform Opinionated About Dining (OAD) een lijst bekend met de beste culinaire nieuwkomers in Europa. En wat blijkt?: Gert De Mangeleer en Joachim Boudens staan er weer. Op nummer drie prijkt hun Hertog Jan at Botanic Antwerp.

Hertog Jan is een naam die al een tijdje meegaat. Maar doordat er sprake is van een doorstart in de Kruidtuin in Antwerpen (het ‘oude’ driesterrenrestaurant in Zedelgem sloot de deuren), wordt Hertog Jan at Botanic beschouwd als een ‘nieuw’ restaurant. Het is duidelijk dat Gert en Joachim opnieuw goed op dreef zijn. Het pas geopende restaurant verwierf recentelijk onmiddellijk twee Michelinsterren. En de doorstart bleef bij de recensenten van OAD ook niet onopgemerkt. Hertog Jan at Botanic prijkt bij de Europese nieuwkomers op de derde plaats, na Desde 11 (Diego Murciego) en Smoked Room (Massimiliano Delle Vedove), beiden uit Madrid.

Eigenzinnige keuze

In de top 30 vinden we verder nog één Belgisch restaurant en dat is ook al in Antwerpen. Het gaat om Le Pristine, het fine dining restaurant van Sergio Herman dat een ode brengt aan de Italiaanse keuken. Overigens blijkt wel dat de OAD-beoordeelaars een boontje hebben voor de Mediterrane keuken. De lijst nieuwkomers wordt voor de helft bevolkt door Spaanse (8) en Italiaanse restaurants (7). Het Verenigd Koninkrijk heeft er vier, Denemarken drie en dan volgt ons land samen met Duitsland en Zweden met elk twee nieuwkomers. Tenslotte is er ook één nieuwkomer in Noorwegen en Oostenrijk. Opvallend is dat Frankrijk géén vertegenwoordiger in deze lijst heeft.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*