Helft horecazaken krijgt te maken met tafelschuimers

Iets meer dan de helft van de horecazaken had vorig jaar af te rekenen met tafelschuimers. Bij een kwart gebeurt het zelfs maandelijks dat klanten vertrekken zonder te betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen.

In 2019 werd reeds 51 % van de horecazaken geconfronteerd met flessentrekkerij. Dat was een stijging met 33 % in vergelijking met vijf jaar terug. Een op vier horecazaken geven aan dat ze maandelijks ongewenst bezoek krijgen  van tafelschuimers. Voor 2 % zou dit zelfs dagelijks gebeuren.

Flessentrekkerij groter dan aangenomen

De statistieken van de politie wijzen op dezelfde tendens. Wellicht komt het fenomeen van flessentrekkerij in de horeca nog meer voor dan aangenomen. Zo geeft slechts 16 % van de gedupeerde horecazaken de feiten daadwerkelijk aan. De politie vraagt dan ook aan de horecaondernemers om officieel klacht in te dienen. Alleen op die manier kunnen maatregelen genomen worden om aan het probleem te verhelpen.

De horeca uitbaters kunnen zelf ook wat doen om tafelschuimers de pas af te snijden. Zo is het aangeraden om op de terrassen te vragen om onmiddellijk te betalen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*