Heibel over naam doopt restaurant om tot ’t Huis zonder naam

De uitbaters van brasserie ’t Fakkelhuis in Borgloon zullen zich de opening wel anders voorgesteld hebben. Omdat er te veel verwarring zou zijn met restaurant De Fakkels in Sint-Truiden, moet ’t Fakkelhuis van naam veranderen. De eigenaar doopt zijn restaurant dan maar om tot ’t Huis zonder naam.

Fakkels, kaarsen en vuur lopen als een rode draad door de nieuw geopende brasserie. Daarom dachten de zaakvoerders dat ’t Fakkelhuis een goede naam was. Maar de eigenaar van De Fakkels in Sint-Truiden dacht daar anders over. Hij was van oordeel dat er te veel naamsverwarring kon optreden en stapte naar de rechter. Hij kreeg gelijk. De zaakvoerders mogen de naam ’t Fakkelhuis niet langer meer gebruiken. Anders geldt een dwangsom van 1.000 euro per dag.

‘t Huis zonder naam

Voor de uitbaters van de pas opgestarte brasserie in Borgloon is dat een serieuze streep door de rekening. Het logo, de menukaarten, de website: alles moet worden veranderd. Voorlopig gaat de zaak door het leven als ’t Huis zonder naam. Maar volgens de zaakvoerders is deze naam maar tijdelijk. Ze gaan resoluut voor de naam ’t Fakkelhuis. Ze gaan in beroep tegen het vonnis. Wordt zeker vervolgd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*