Hasseltse Chef Johan Koeken overleden

De Hasseltse chef-kok en horeca-ondernemer Johan Koeken is op de jonge leeftijd van 65 jaar na een korte ziekenhuisopname begin maart overleden. De laatste jaren was hij samen met zijn familie als kok aan de slag in zijn Gastrobar ’t Genoegen.


Al van midden de jaren ’80 wist Johan Koeken restaurant ’t Klein Genoegen aan de Raamstraat te Hasselt letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten. Johan Koeken werd sinds de start in het historische pand ‘De Huyck’ al snel een vaste waarde in culinair Hasselt. Samen met zijn vrouw Nicole Nysten, die de service in de zaak verzorgde, geraakten ze in de ruime omgeving bekend voor hun uiterst verzorgde Franse keuken.

Groter
In 2019 werd champagnebar Bubbels bij het restaurant gevoegd en werd de zaak omgedoopt tot Gastrobar ’t Genoegen. Speelse en seizoensgebonden gerechten in een ongedwongen sfeer. Variëren van kleine proefgerechten tot echte maaltijdborden het was een familie aangelegenheid. De klassieke keuken werd niet vergeten maar er kwam ook inspiratie uit de ruime wereldkeuken. Michelin omschreef het als een adres aanbevolen voor traditionele toppers tot mediterrane frisheid.

Groots
Intussen werkten ook zonen Stijn en Jan samen met hun papa in de keuken en vervoegde dochter Eva mama bij de bediening. De chef stond niet alleen bekend voor zijn vakmanschap en productkennis, de jovialiteit waarmee hij regelmatig de klanten in de zaal te woord stond was een onderdeel van zijn positieve werkwijze. Zijn passie, en het letterlijke familiale karakter van de zaak zorgde er ook voor dat een enorme schare vaste klanten, steeds op post bleef hoe de zaak ook evolueerde. Het maakte de kok groots in al zijn bescheidenheid.

Niet alleen Hasselt maar op zijn minst volledig Limburg verliest een getalenteerde kok zonder kapsones, met een liefde voor koken en familie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*