Harde lockdowns in Nederland en Duitsland

Corona slaat nu ook hard toe in Nederland en Duitsland. Om het vermaledijde virus te stoppen gingen in beide landen horeca, winkels en contactberoepen dicht. Bij onze noorderburen geldt deze toestand al zeker tot 19 januari, en in Duitsland tot minstens 10 januari.

Nederland was altijd al minder streng dan ons land, maar daar is nu verandering in gekomen. Doordat het aantal coronabesmettingen boven de 9.000 gevallen per dag uitsteeg, besloot de Nederlandse regering vanaf 15 december alle niet-essentiële winkels, scholen en contactberoepen te sluiten. Ook de horeca gaat dicht. In hotels mag men nog wel overnachten, maar maaltijden in de restaurants zijn verboden. Afhaal en maaltijdbezorging kunnen wel nog. Het kabinet zou ook denken aan een avondklok tijdens Oud en Nieuw. De strenge lockdownmaatregelen gelden bij onze noorderburen zeker al tot 19 januari. Een verlenging wordt niet uitgesloten.

16 deelstaten

In Duitsland was al een gedeeltelijk lockdown van kracht. Zo zijn restaurants en cafés daar al zes weken dicht. Doordat het aantal coronabesmettingen in Duitsland fors bleef toenemen, worden er in 16 deelstaten bijkomende maatregelen getroffen. Kerstshoppen zit er niet meer in, want vanaf 16 december tot 10 januari gaan daar ook de niet-essentiële winkels dicht. Duitsers mogen ook niet met meer dan vijf personen uit twee verschillende gezinnen samenkomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*