Happy Singles in Mechels Hotel Vé

Om de steeds groeiende groep van alleenstaanden in deze tijden een oplossing aan te bieden voor hun eenzaamheid heeft reisorganisatie Happy Weekends samen met Hotel Vé uit Mechelen een formule uitgewerkt. Met het nieuwe concept Single Saturdays kunnen singles overnachten in een luxe hotel en maken ze een keuze uit een tweedaags programma met wandelingen en fietstochten.

Happy Weekends is hiermee niet aan zijn proefstuk toe, al is het de eerste keer dat er ook een hotelovernachting in verwerkt zit. Zaakvoerder Paul Huysmans organiseert al sinds november vorig jaar wekelijks op zondag een dagtocht wandelen en fietsen. Vertrekpunt is telkens een horecazaak waar de deelnemers een lunchpakket en een uitgestippelde wandeling of fietstocht meekrijgen. Op die tochten kwamen opmerkelijk veel eenzame singels af. Aan de andere kant zijn er de talrijke hotels die ofwel gesloten zijn ofwel op een minimum bezetting draaien. Eén van die hotels zoals Hotel Vé in Mechelen is zelfs bereid om het singlesupplement dat ze normaal aanrekenen te laten vallen. “Het is een mogelijkheid om uit onze comfortzone te treden en singels een warme thuis te geven in Mechelen” aldus general manager Hannelore Verschueren.

Single Saturday
Tijdens een Single Saturday krijgt elke deelnemer een eigen luxe kamer, wordt er gedineerd en ontbeten op de kamer en kiest de deelnemer overdag uit een programma met wandelingen en fietstochten. Er worden kleine groepjes samengesteld van mensen die hetzelfde willen gaan doen, het maximum wat op dit moment is toegelaten. Coronaveiligheid geldt van begin tot einde.
Het eerste weekend komt er aan op 20 maart. Indien alles vlot verloopt zal het initiatief misschien ook door getrokken worden naar april of tot wanneer de hotels weer op hun normale ritme kunnen verder werken.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*