Gustave: een originele kijk op tapas en gerechten

Op het melancholisch ritme van een Limburgs accent opende tapasresto-bar Gustave aan de Grote Steenweg van Zoutleeuw. De nieuwe zaak van Damon Vandenreyt plaatst gezelligehied en lekker eten drinken centraal. Zonder culinaire uitspattingen origineel en soms verrassend uit de hoek komen is het motto.

De zaak Gustave is genaamd naar één van de vroegere bewoners van het beschermde historisch herenhuis. Gustave Deschrynmaekers, voormalig burgemeester van Dormaal was één van de voormalige bewoners van het pand na drie jaar leegstaand en heel wat verbouwingswerken nu een horeca zaak herbergt. In samenspraak met Onroerend Erfgoed konden enkele authentieke elementen zoals de vloer en de rozetten opgenomen worden in een hedendaags en gezellig interieur.
Functionele ruimtes
Het horeca instinct heeft Vandenreyt mee gekregen van zijn moeder die vroeger een taverne runde in Zoutleeuw. Het idee om terug een zaak op te starten speelde al lang maar de kans om het huidige pand aan te kopen was de hefboom om de plannen te concretiseren. Dat het juiste keuze was overvalt de bezoeker al meteen bij het binnen komen. De hoge plafonds, de verlichting en inrichting binnen een historisch kader zijn elementen die tot in de details afgewerkt zijn. De verschillende ruimtes, met hun originele vloer, kregen elk hun specifieke functie. Een loungeruimte, waar je gewoon iets kan drinken of kunt aperitieven, met aan de andere kant het eetgedeelte voor 50 personen. Door de imposante hal is er achteraan een toogruimte met een shop waar de wijnen en andere dranken van op de menukaart te koop zijn. De ‘jungle lounge’, links achteraan, biedt zicht op het ruime, groen buitenterras.
Tapas gerechten
Plaats genoeg om te genieten van alles wat er op de menukaart staat. Bij een eerste blik op de kaart vallen meteen bijna alle bieren van brouwerij Wilderen uit Sint-Truiden (Wilderen) op. Naast de niet traditionele bieren op tap en de cocktails en mocktails. Bij de tapas is onder meer een kaas of charcuterieplank met aangepaste wijn of bier, zijn er gebakken groenten in tempura, kippenboutjes en calamares. spiesjes en gamba’s van de grill. Verder zijn er bruchetta’s met mozzarella en pesto, tomaat met look of vitellotonnato. Maar heel leuk, en op zijn minst origineel is dat ook alle hoofdgerechten in tapas vorm kunnen besteld worden. Toscaanse zalm met spinazie crémesaus of carpaccio van rund, kip met geroosterde groenten of sparreribs, het kan als tapas of als volwaardige maaltijd. Neem daarbij nog telkens een gepast sausje of patatos bravos of warme groentjes en de combinatie mogelijkheden zijn eigenlijk onuitputtelijk. Naast de seizoengebonden suggesties zijn er ook verschillende pasta’s en desserten. Tijdens de openingsdagen is er ook dagelijks een uitgebreid ontbijt met of zonder cava.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*