Gulden inspiratie en spoorloze beleving op CHEF19

Nu de zomer zich langzaam laat toedekken door de herfstbladen lijkt het beursseizoen van start te gaan. Aan beurzen waar inspiratie voor de horeca kan opgedaan worden geen gebrek de komende maanden. Chef 19 Kortrijk, BBB Maastricht, Gastvrij Rotterdam, Horeca Expo Gent, Horecava Amsterdam, Horecabeurs Bredene, om er maar enkele te noemen. In eigen land en dichtbij is er CHEF19 te Kortrijk.

Beleving en culinaire inspiratie
Op maandag 7 en dinsdag 8 oktober speelt CHEF19 in op beleving voor chefs en restaurateurs. Meer dan 125 exposanten (55% meer dan twee jaar terug) beloven nieuwigheden, hoogwaardige producten en uitrusting te presenteren. De exposanten werden geselecteerd door een comité van sectorexperts. Zo is de bezoeker verzekerd van innovatie, kwaliteit en inspiratie. Naast professionele exposanten zoals Unilever of Rational, zijn er ook veel evenzeer professionele standhouders uit West-Vlaanderen zoals bijvoorbeeld Maes Inox of Decopur om er maar enkele te noemen.

Randanimatie
Iedere vakbeurs die zichzelf respecteert heeft ook een goed omkaderde randanimatie en dat is in Kortrijk Expo niet anders. Er zijn de Gault&Millau Inspiration Talks met korte interviews met binnen- en buitenlandse chefs, bartenders en ondernemers over hun toekomstvisie & de trends in de sector. Tasting Classes waarbij onder meer thema’s zoals foodpairing tussen beer en bites, wijn & wild en cheese & whisky aan bod komen. Na het sluitingsuur van de beurs is er op maandag Café Paté waarbij 11 Kortrijkse chefs het tegen elkaar opnemen in de strijd om de lekkerste paté. Een gelegenheid om collega’s en exposanten te ontmoeten aan de bar. Ook op maandag is er de boekvoorstelling Confoodenties. Een boek van vier Kortrijkse topchefs. Tijdens de Masterclasses tonen Belgische topchefs en buitenlandse gastchefs hun visie op gastronomie, en lichten deze toe in een gesprek met Vincenzo De Jonghe. Het wordt potje kijken bij gerenommeerde namen & upcoming talent die hun technieken en hun benadering zullen demonstreren.

Info
Chef19 is er op maandag 7 en dinsdag 8 oktober in de hal 2 van Kortrijk Xpo. Doorniksesteenweg 216 8500 Kortrijk. Maandag 7 oktober 2019 van 11.00 tot 18.00u .Na 18.00u gaat het nog even verder met Café Paté met een hapje, drankje en muziek (tot 21.00u). Op dinsdag is de beurs open van 11.00 tot 18.00u.
Gratis bezoek met online registratie via de website van Chef19

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*