Group-f in Kontich voortaan marktleider in hotelschoonmaak na overname EW Belgium

Tegen 1 februari is EW Belgium volledig opgegaan in Group-f Cleaning & Facility Services. Hiermee realiseert het Kontichse schoonmaakbedrijf haar grootste overname tot nu toe. Group-f was al een van de grote spelers in ons land op het vlak van schoonmaak voor de hotelsector. Dankzij de nieuwe overname wordt Group-f ontegensprekelijk marktleider in dit segment op de Belgische markt.

Als gevolg van een strategische keuze nam EW Facility Services de beslissing om zich uit de Belgische markt terug te trekken. De Nederlandse groep vond in Group-f de geschikte partner om de Belgische tak van het bedrijf over te nemen. Dat schoonmaakgroep Group-f met hoofdzetel in Kontich op zich al een sterke speler is en veel ervaring heeft in de hotelsector, gaven de doorslag bij deze keuze.

Met de overname wordt aan al het personeel volledige zekerheid geboden. De in totaal 250 medewerkers en kaderleden maken mee de overstap en blijven allemaal aan de slag bij Group-f. Directeur Kris Calle stapt mee over en krijgt een nieuwe functie binnen Group-f.

Tewerkstelling garanderen

“We realiseren onze grootste overname tot nog toe, zowel naar extra personeelsleden als naar omzet toe. Maar wat voor ons veruit het belangrijkste is, is dat we de tewerkstelling van alle overgenomen medewerkers binnen Group-f verder kunnen garanderen. Ook de klanten gaan mee en kunnen op een kwaliteitsvolle dienstverlening blijven rekenen”, onderlijnt zaakvoerder Frank Hechtermans.

Dankzij de nieuwe overname maakt Group-f haar ambities om sterk te blijven groeien op de Belgische markt alleszins waar. De voor 2020 vooropgestelde jaaromzet van 50 miljoen euro ligt nu al binnen handbereik. Ook de kaap van de 2.000 werknemers is nagenoeg bereikt.

Op de foto herkent u vlnr Frank Hechtermans, Kris Calle en Walter Schellekens.

Meer informatie: www.group-f.be