Grootste hotel van Gent(deels) open

Begin april opende een deel van wat als het ‘Grootse hotel van Gent’ wordt omschreven. ‘Hotel Gent’ wordt het zestiende hotel van Van der Valk in België. Wat omschreven werd als opening is eigenlijk een pre-view van wat het hotel aan de Ghelamco arena moet worden.

Naast 263 kamers telt het hotel 14 eventzalen, een restaurant en een brasserie met een zeer uiteenlopende keuken, fitness- en wellnessfaciliteiten ontbreken uiteraard ook niet. Het kroonjuweel van het hotel is de spectaculaire skybar op de tiende verdieping. Van daaruit zie je heel de omgeving, alle torens van Gent, de waterlopen maar helaas net niet het veld van KAA Gent. Mooie cijfers en verhalen maar bij de opening waren nog maar een tachtigtal kamers op de tweede en derde verdieping in gebruik, intussen is de afwerking bezig van de andere verdiepingen. Het restaurant en de brasserie openen wanneer de horeca opnieuw groen licht krijgt. Op de wellness, de fitnesszaal en de skybar is het nog wachten tot de zomer.

Woelige bouwjaren
Zeven jaar al wordt er gevoetbald in de Ghelamco Arena, maar het naburige hotel is pas nu klaar. Het hotel heeft hetzelfde uitzicht als de Ghelamco Arena, met veel blauw glas, maar de bouw sputterde jarenlang. In 2017 was het gebouw water- en winddicht, daarna gebeurde er niks meer. In december 2019 nam de groep Van der Valk het toen nog onafgewerkte hotel naast de Ghelamco Arena over, met de belofte het in het voorjaar 2021 te openen. De groep houdt dus woord.

Restaurants
Als de maatregelen het toelaten hoopt men zo vlug als mogelijk de brasserie met 120 plaatsen, een à la carte restaurant ‘Cocotte’ met internationale en Belgische gerechten en in de weekends een Live Cooking Restaurant, waar je met de hele familie onbeperkt kunt eten en drinken te openen. Aansluitend is er ook een groot zomerterras en een lounge.

Zakelijk voetbal
Van der Valk Gent mikt op weekdagen vooral op zakelijke gasten. In het weekend ligt de nadruk op toeristen die de streek rond Gent willen ontdekken. Ook Gentenaars die er niet overnachten, zijn welkom in het hotel. Er wordt gewerkt aan een systeem met dag-passen, zodat ook niet-hotelgasten er gebruik kunnen van maken. Het hotel is ook perfect gelegen voor voetbalfans. Mogelijk slaat Van der Valk de handen in elkaar met de club, maar concreet zijn die plannen nog niet. Mocht er ooit nog Europees gespeeld worden dan kunnen de bezoekende ploegen er eventueel overnachten.

Foto: Van der Valk Gent.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*