Grootste e-learning academy voor Nederlandse horeca nu gratis beschikbaar voor alle Vlaamse horecamedewerkers

De landsgrenzen zijn dan wel gesloten, online zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo activeerden de vormingsorganisaties Horeca Forma Vlaanderen & Nederlandse tegenhanger SVH op 16 april samen een gratis e-learningplatform voor thuiszittend keuken- en zaalpersoneel in Vlaanderen.

Dankzij de ‘Stay Home Hospitality Academy Vlaanderen’ kan iedereen thuis blijven bijleren en zich voorbereiden op betere tijden. Deze paasvakantie lanceerde Horeca Forma ook al het online project ‘Virtual Chefs’: een reeks minitrainingen voor en door vakmensen via Facebook Livestream.

Om de gezondheid van ons allemaal te beschermen, zijn drastische maatregelen genomen, ook voor de horeca. Van alle horecamedewerkers zit een groot deel nu thuis.

“Velen tonen begrip en proberen er het beste van te maken: kennis bijschaven, experimenteren, creatief bezig zijn … hoort erbij. De vormingsorganisaties willen dit ondersteunen en hun verantwoordelijkheid nemen voor de mooiste sector van onze ‘lage landen’”, zegt Robin Vanderelst, directeur Horeca Forma Vlaanderen.

Stay Home Hospitality Academy Vlaanderen

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) stelt 5 e-learningmodules gratis ter beschikking voor Vlaanderen: de modules keukenmedewerker, kok, hulpkelner, medewerker fastfood en maître d’hotel. Een maand lang kunnen alle –al dan niet tijdelijk werkloze- horecawerknemers in het Paritair Comité 302 ermee aan de slag. Aanmelden kan op de landingspagina http://www.stayhomehospitalityacademyvlaanderen.nl.

“Normaliter is deze content beschikbaar voor SVH-klanten, betalende studenten en bedrijven, maar gezien deze uitzonderlijke situatie, stelt SVH samen met Horeca Forma deze licenties beschikbaar voor de hele Nederlandstalige bedrijfstak, dus ook in Vlaanderen. Eerder stelde SVH de module trouwens ook al open voor Curaçao.” licht Ricardo Eshuis toe, directeur SVH. “SVH heeft eerder in Nederland en op Curaçao een #StayHomeHospitalityAcademy opgezet. In minder dan 3 weken zijn er 20.000 licenties aangevraagd. Samen staan we ook achter de Vlaamse horeca en richten we de #StayHomeHospitalityAcademyVlaanderen op.”

“Met deze samenwerking, over de grenzen heen, hopen we alle horecamedewerkers in Vlaanderen in deze moeilijke tijd te ondersteunen,” aldus Robin Vanderelst, directeur van Horeca Forma Vlaanderen.

Virtual Chefs live in uw kot

Eerder deze maand lanceerde Horeca Forma al het initiatief Virtual Chefs: wekelijks 3 minitrainingen voor alle thuiszittende chefs, keukenmedewerkers, bartenders, receptionisten, enz. Live in hun kot via Facebook of gratis webinars. Op het menu staan korte trainingsmomenten van een halfuur, steeds over een afgebakend onderwerp of techniek. Want de hotels, restaurants en cafés zijn dan wel leeg nu, de liefde voor het vak blijft. Passie is immuun voor het virus, en veel horecamensen willen hun passie blijven voeden. De agenda staat op http://vlaanderen.horecaforma.be/virtual-chefs.

“Vegan chef Pieter-Jan Lint en tweesterrenchef Michael Vanderhaeghe gingen al live. Evenals cocktailexpert Dave Aertgeerts. Gisteren hadden we nog een interactieve sessie met Kevin Strubbe, expert in gastenbeleving. In normale tijden geven zij opleiding bij Horeca Forma, maar nu doen ze dat dus live in hun kot. Met niets meer of minder dan hun smartphone. Het wordt gesmaakt door de sector en zelfs de hotelscholen kijken geïnteresseerd mee!” vertelt Robin Vanderelst, directeur Horeca Forma. “Het bracht ons verder aan het denken … wat kunnen we nog doen? En zo kwamen we uit bij SVH. Ricardo was meteen enthousiast om samen te werken. We zijn onze noorderburen dankbaar voor deze samenwerking.”

Tot slot geeft Horeca Forma op de webpagina http://vlaanderen.horecaforma.be/online-leren-overzicht een overzicht van de vele leermogelijkheden die er zijn voor de sector: digitale handboeken van MJ Publishing, de webinars van de Horeca Academie (Horeca Vlaanderen), de instructievideo’s van VDAB (Edutube) en gratis financiële apps van ons kenniscentrum Guidea.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*