Grootkeukenkoks bij Vandemoortele

In de hoofdzetel van Vandemoortele te Gent werden leden van de Oost-Vlaamse Grootkeukenkoks ontvangen voor een ‘MasterClass’.

De Grootkeukenkoks Oost-Vlaanderen vzw is de provinciale afdeling van de VVG de Vlaamse Vereniging van Grootkeukenkoks. Aan de Ottergemsesteenweg Zuid te Gent werden de koks en keukenmedewerkers gastvrij ontvangen. Na een korte maar leerrijke introductie over de geschiedenis van het voedingsbedrijf werd aan de hand van grafische en video voorbeelden het duurzaamheidsaspect van de firma toegelicht. Duurzaamheid die begint bij het telen en oogsten van ingrediënten waarbij respect getoond wordt voor de natuur en de omgeving en voor de producent. Een groot menselijk aspect dat zich in het volledig productieproces verder zet. Zelfs tot na aankoop en levering wordt gekeken naar de mens achter de arbeider of bediende, tot de mens achter de klant. Naast het menselijk aspect is er ook steeds de drang om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Alternatieve energie, minder vervuilende verpakking, transport en opslag en smakelijke gezondheid zijn themapunten die voortdurend bijgestuurd worden.

Veelzijdigheid
In de demonstratiekeuken werden bladerdeeg- en viennoiserie producten afgebakken, kreeg brood een andere dimensie en werd er gekookt met de nieuwste vetstoffen en roomvarianten. Opvallend maar wel trendgevoelig was het steeds groter wordend aanbod van veganistische producten. Na een uitgebreid productoverzicht van sauzen en vinaigrettes langs boter en margarine werd ook al gedacht aan het dessert. Dat was echter voorbehouden voor na een zeer uitgebreid buffet waarbij verschillende bereidingen aangeboden werden met producten uit het ruime Vandemoortele gamma. De koks van de ‘MasterClasses’ bewezen nog maar eens de veelzijdigheid van alle producten en dat niet alleen voor de grootkeuken.

Horeca Expo
Tijdens de introductie en de kookdemonstraties werd een paar keer verwezen naar de nieuwigheden die zullen voorgesteld worden tijdens de komende Horeca Expo. Zo komt er een nieuwe professionele website, zijn er nieuwe broodjes om af te bakken en te beleggen, komen er nieuwe buns en mogen er nieuwigheden verwacht worden in de patisserie afdeling. Nu al een stand om zeker te bezoeken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*