Grootkeukencolloquium ‘Save the planet’

In het klimaatdebat kan de verantwoordelijke voor de catering zeker zijn steentje bijdragen: zowel naar voedselverspilling toe, het hergebruiken van niet vervallen producten, de keuze van verpakkingen en het aanbieden ervan voor recyclage. Dat is hoe cateraars hun steentje kunnen bijdragen in de klimaatproblematiek. Dat bleek tijdens een colloquium voor grootkeukenkoks.
Tips & Tricks
Ook het aspect duurzaamheid bij aankoop als criterium gebruiken is in deze materie belangrijk. Net als het focussen op regionale producten, waarbij de “korte keten” zeker in opmars is. In de marge van Horeca Expo 2019, waar duurzaamheid centraal stond, werd er op dit congres vanuit de praktijk concrete tips en tricks meegegeven om zowel voor het klimaat als voor de klant stappen in de goeie richting te zetten.
Leerrijk
Het congres werd leerrijk ingevuld door Didier Windey van AZ Sint Blasius, Prof. Dr. Ir. Peter Ragaert van Universiteit Gent, Liesbeth van Meulder van Rikolto en Frederik van Dessel van Too Good To Go. Tijdens de vragenronde bleek er alvast veel aandacht te bestaan voor het onderwerp.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*