Grootkeuken Ter Groene Poorte innoveert

Nu het schooljaar er bijna op zit, focust Ter Groene Poorte graag al even op het komende schooljaar, want daar gaat één en ander veranderen. Zeker specifiek voor onze opleiding Grootkeuken. De leerlingen van het vijfde en het zesde jaar zullen nog meer en beter individueel gecoacht worden. 

Het Fornuis, waar dagelijks 800 middagmalen worden bereid, zal de hulp krijgen van deze leerlingen, maar de echte productiedruk zal niet op hun schouders liggen. Productiedruk wordt ingeruild voor nog meer kwaliteitsvolle lessen. 


Les in de Casserole

Vanaf het specialisatiejaar grootkeukenchef wordt het koken voor grote groepen naar een hoger niveau getild. De leerlingen zullen ook praktijkles krijgen in ons gastronomische restaurant de Casserole. Daar zullen inzetten op koken op een meer gastronomisch niveau.  De tijd is voorbij dat iedereen in een ziekenhuis, woonzorgcentra, bedrijven hetzelfde voorgeschoteld krijgt.  Voor speciale gelegenheden verwacht men ook wel eens iets speciaals.

We hopen op die manier imagoversterkend te werken aan de perceptie van grootkeuken dat vaak – en onterecht – een negatieve connotatie krijgt in de wereld van de chefs. Grootkeukenchefs zijn essentieel in ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en grote bedrijven. De grootkeukenchef beheerst perfect de technieken van de klassieke chef, alleen kan hij of zij het ook overbrengen naar grotere groepen. Ook budgetbeheersing, portionering en planning maakt een groot deel van de job uit. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*