Grootkeuken en vending

Kan een grootkeuken een toegevoegde waarde zijn voor de opkomst van de vending verkoop?
Tijdens een studie voormiddag op de laatste dag van Horeca Expo werd geprobeerd verder op dit thema in te gaan.

Beperkt maar leerrijk
Wat een voormiddag vol boeiende, sprekers en afgevaardigden van verschillende verenigingen die het belang van catering en grootkeuken onderschrijven begon alvast iets in mineur. Het aantal aanwezigen lag beduidend lager dan het aantal inschrijvingen. Ook enkele gastsprekers moesten verstek laten optekenen. Dat allemaal wegens hoog risico contacten of besmettingen.

Welke verantwoordelijkheden
Zij die wel aanwezig waren kregen cijfers en voorbeelden uit de praktijk naar voor geschoven. Alleen gezonde vending producten in automaten in ziekenhuizen of rekening houden met de kosten bate formule? Werken naar de wensen van de klant of naar de filosofie van het bedrijf waar de automaat staat? En hoe kan de keuken daarop inspelen. Welk personeel voor aanvulling en onderhoud? Zijn drank, snoep, maaltijd of zelfs bloemenautomaten een aanvulling op het bestaande aanbod of verdringen ze de traditionele verkooppunten?

Bespreekbare toekomst
De huidige situaties maar ook de trends naar de toekomst werden besproken en geanalyseerd door enkele aanwezige deskundigen. Deze voormiddag versterkte de lijn die al door de ganse termijn Horeca Expo liep. Kwaliteit kan zege vieren boven kwantiteit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*