Groentekok gaat wild koken

Groentekok Frank Fol en Kanaal-Z presentatrice Ilse De Vis gaan elk seizoen een gratis online kookboek uitbrengen. Onder de naam ‘Wild Cooking’ wil het duo mensen inspireren om met groeten en fruit te koken.

Oud Tv-kok Frank Fol is Voorzitter van de Mastercooks of Belgium, maar vooral ook bekend als de ‘Groentekok’. Samen met Ilse de Vis van Z-Mastercooks heeft hij onlangs het online kookboek ‘Wild Cooking’ geïntroduceerd. Bedoeling is om ieder seizoen een dergelijk gratis online kookboek uit te brengen.

Koken met groeten en fruit

Wild Cooking is niet zomaar een zoveelste kookboek, maar is onderdeel van een totaalvisie. Het is een kookboek dat mensen moet inspireren om bewust te koken en te koken met groenten en fruit. Zo gaat het hier eigenlijk om een vegetarisch kookboek, aangezien men in geen enkel gerecht vlees of vis gebruikt. Af en toe wordt er wel kaas aan sommige recepten toegevoegd. Volgens de initiatiefnemers gaat het niet enkel om de recepten, maar wordt ook een gevoel gecreëerd. Vandaar dat het duo Frank en Ilse ook samenwerken met fotograaf Wim Demessemaekers, die de juiste sfeer moet oproepen door gebruik te maken van de natuur en het artisanale.

Gratis en online

Frank en Ilse kozen er ook bewust voor om het kookboek gratis én online uit te geven. Hiermee speelt het duo niet alleen in op de digitale wereld waarin wij leven, maar kan men ook veel meer mensen bereiken. Vandaar dat het kookboek ook in het Engels is geschreven, zodat men internationaal kan gaan om chefs en koks te inspireren.

Voor elk seizoen maken Ilse en Frank een uniek kookboek dat je gratis kan downloaden op www.wildcooking.be.  Elk boekje telt 14 gerechten, maar je vindt er ook allerlei culinaire verhalen in terug.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*