Gravenhof wordt Theater Restaurant

Stefanie Van Den Heuvel

Veel commerciële beweging was er de laatste maanden niet meer in Hostellerie Gravenhof te Torhout. Maar daar zou vanaf begin volgend jaar verandering kunnen in komen. Stéphanie Van Den Heuvel laat de uitbating voortaan over aan Ichtegemnaars Bjorn Inghelbrecht en Jill Vanhove, die met de bekende horecazaak een totaal nieuwe weg willen inslaan.


Zoete herinneringen
Bij velen zal Hostellerie Gravenhof herinneringen oproepen van trouwpartijen maar ook als locatie voor talrijke andere evenementen. Niet alleen de ligging, zowat het middelpunt tussen Oostende Torhout, Brugge en Diksmuide, maar ook de dynamische aanpak bij de uitbating maakten van het Gravenhof een ideale uitvalbasis voor oneindig veel feesten, vergaderingen, meetings, of vergaderingen. Naast de zalen was en is er ook nog het restaurant en het hotel. Aan hospitality dus geen gebrek. Vijftig jaar lang werden ook de culinaire waarden hoog gehouden langs de drukke steenweg. Zaakvoerster Stéphanie Van Den Heuvel probeerde met tal van originele initiatieven, op haar manier, de coronacrisis het hoofd te bieden, maar besloot uiteindelijk andere oorden op te zoeken. Naast haar befaamde liefdeshotel Domaine 10 in Schore opende ze restaurant Bistro 10. Volgens haar waren de jarenlange werken aan de Oostendestraat en de coronacrisis er teveel aan. Komt daarbij dat de tijd van grote trouwfeesten nog voor de crisis al flink aan het teruglopen was.


Jong bloed
Na veel wikken en wegen en de nodige gesprekken is de uitbating van de feestzaal nu overgelaten aan het jonge koppel Bjorn Inghelbrecht en Jill Vanhove uit het nabijgelegen Ichtegem. Het koppel wil van de horecazaak het stijlvolste theaterrestaurant van Vlaanderen maken. In de zaal komt een gezellige eet- en concertruimte met plaats voor 250 mensen. Er komt een podium van 60 vierkante meter en daarachter een grote LED-wall die de sfeer in een oogwenk kan veranderen naargelang het thema. Er wordt gemikt op een zo breed mogelijk publiek. Dansnamiddagen voor senioren tot rockconcerten voor de jeugd, kleinkunst, comedy of theater zullen er een podium krijgen.
Wel hotel geen restaurant
Bjorn zal in Theater Restaurant Gravenhof de zaal activiteiten coördineren, terwijl Jill het smakelijke gedeelte voor haar rekening zal nemen. Bedoeling is dat alle optredens steeds gepaard zullen gaan met een dinner. Daarbij zal de grote, unieke grill in de zaal niet ongebruikt blijven. De ervaring en kennis van Stéphanie en haar chef Peter Vancoillie zullen tijdens de eerste maanden een soliede basis vormen. Ook het bijhorende hotel gaat trouwens terug open maar wat er met het restaurant zal gebeuren is nu nog niet helemaal duidelijk.


Muzikale steun
De nieuwe uitbaters kunnen alvast ook rekenen op de steun van de Oostkampse charmezanger Frank Valentino. Zelf zal hij regelmatig op het podium staan maar hij zal ook zijn netwerk aanspreken om artiesten te boeken. Maar ook externe organisatoren kunnen de zaal afhuren. Als alles vlot verloopt is het de bedoeling om Theater Restaurant Gravenhof na de doortocht van driekoningen geestelijk te openen.

Foto:JAVE

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*