Gravenhof in Torhout wil stijlvolste theaterrestaurant van het land worden

De uitbundige trouwpartijen in Hostellerie ’t Gravenhof behoren voorgoed tot het verleden. Eigenares Stéphanie Van Den Heuvel liet de uitbating over aan Ichtegemnaars Bjorn Ingelbrecht en Jill Vanhove, die met de welbekende Torhoutse horecazaak een totaal nieuwe weg inslaan, die van theaterrestaurant, dat van 4 tot 7 februari met een spectaculair weekend opent.

Als locatie voor allerhande feestpartijen was Hostellerie ’t Gravenhof langs de Oostendestraat in Torhout bijna 50 jaar lang een begrip in de regio en kwam men van heinde en ver. Maar aan dat verhaal is definitief een einde gekomen. Na zeven jaar vechten tegen overmacht is het genoeg geweest”, steekt Stéphanie van wal. “Eerst waren er de jarenlange wegenwerken in de Oostendestraat en daarna kwam de coronacrisis. De financiële impact was uiteraard enorm. Bovendien is de tijd van de traditionele, grote trouwfeesten volgens mij voorbij. Die trend was trouwens voor de pandemie al ingezet.”

Theaterrestaurant

Na heel wat brainstormen over de toekomst gaf het gekende theater ‘ Movri’ in Boortmeerbeek alvast de goede weg aan. Zij kregen net voor de eerste lockdown de kans hun podiumzaal te verkopen, en als goede vrienden van Stéphanie gaven ze haar de kans om alle inboedel over te nemen. Creatief als Stéphanie is ging ze hiermee aan de slag. Ze dokterde een heel uniek concept uit en kwam in contact met  Jill en Bjorn, 2 heel gedreven jonge mensen die op het punt stonden om ofwel koers te wijzigen ofwel door te groeien, een kantelmoment zoals ze dit noemen. Bij de eerste ontmoeting was het duidelijk dat de grote droom van Jill en Bjorn horeca bleek te zijn. Bjorn runt in Ichtegem het kunstgrasbedrijf IB Gras waar hij verder toezicht zal houden. Jill en Bjorn gingen een huurkoop aan met Stéphanie, onder voorwaarde dat Stéphanie nog 3 jaar het koppel zal bijstaan met raad en daad.
Na 3 maanden hard werken heeft de grote zaal een totale metamorfose ondergaan, een gezellige eet- en concertruimte met plaats voor 250 zitplaatsen of 400 staanplaatsen. De grote haard en de open keuken maken dit nog meer uniek wat ook levert dat er nooit slechte zitplaatsen zijn. Een podium werd gebouwd van 15 meter breed en 4.5 meter diep met daarachter een LED wall van 6 meter op 4 meter, die de sfeer in een oogwenk kan veranderen naargelang het thema.

Openingsweekend

“We mikken immers op een zo breed mogelijk publiek. De basis van het concept is Grill met een  bijzonder verzorgd groente buffet en muziek. Beleving staat centraal en dit 7/7 met vrije ingang.
Van dansnamiddagen tot rockconcerten, kleinkunst, comedy, theater en shows van Burlesque tot travestie. LBTQ en single party’s staan ook op het programma. Private verhuur voor trouwfeesten of evenementen voor bedrijven worden ook nog aangeboden. Moorddiners, seniorendagen, theaterdiners en creatieve teambuildings, … alles kan. We willen ook een platform vormen voor artiesten die willen doorstoten of podium ervaring willen opdoen.”

Er is een VZW gestart die zal instaan voor alles die begeleiding van creatieveling aanbelangt en jaarlijks gaan we een benefiet geven voor kinderen die het moeilijk hebben, zoals Stéphanie in het verleden met veel succes heeft gerund.

Iedereen is welkom, Jill zal de keuken onder haar hoede nemen waar Bjorn het hart op de juiste plaats heeft om de zaal te runnen en mensen te laten genieten van een super beleving. Met het Gravenhof wil het koppel het stijlvolste theaterrestaurant van Vlaanderen worden.

Het hotel starten ze ook terug op maar niet meer onder het label van sterren hotel maar een kwaliteitsvriendelijk budget hotel. De welgekende bistro gaan ze uitgeven, zelf willen ze de kans geven aan jonge starters die eerst willen sparen om hun eigen horeca gebouw te kopen. Aan een zeer schappelijke prijs kunnen ze dit  apart huren. Wie deze horeca droom heeft maar waar het financieel nog niet mogelijk is kan gerust contact opnemen met Bjorn en Jill.
Voor de kleine zaal zijn er ook plannen die in de nabije toekomst uitgerold worden.

Het openingsweekend van 4 tot 7 februari biedt allerhande formules aan democratische prijzen. Meer info via https://www.facebook.com/GravenhofTorhout/

1 Comment

  1. Het is spijtig dat u meer inlichtingen enkel kunt vernemen via faceboob;
    Gezien ik nooit enig gebruik maak van facebook, kan ik spijtig genoeg met uw zaak geen verdere kennis nemen of een bezoekje brengen.
    Dit geldt ook voor veel van mijn vrienden en kennissen.
    Zo gaat uw zaak die niet ver brengen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*