Graham’s Port Wedstrijd

Port als dessertwijn en daarbij een passende pairing op het bord brengen. Dat was de opdracht voor 4 hotelscholen in de eerste Graham’s Port wedstrijd tijdens Horeca Expo.

Niet evident
Het jong talent van de Belgische hotelscholen werd uitgenodigd om hun culinaire kunsten in de praktijk te tonen. Per school werkte een student Sommelier samen met een student Bakkerij om samen een Port & Pastry paring te creëren. Naast een praktische proef werd elk deelnemend duo ook getest op hun theoretische kennis over portwijn. Hotelschool Ter Groene Poorte, Terduinen, PIVA Antwerpen en VTI Spijker namen de niet evidente opdracht aan. In de wedstrijd keuken van Horeca Expo werd weinig moeite gespaard maar veel creativiteit getoond.

Douro
Met een (naamloos) gerecht waarin de kruiden van de porto, de kleuren van de herfst en de grillige loop van de Douro terug te vinden was mochten Henri Vanbeselaere en Bremt Van Belle van hotelschool Ter Groene Poorte de eerste prijs in ontvangst nemen. De professionele jury, bestaand uit Graham’s Ambassadors en Regula Yserwijn mochten een voucher schenken voor een bezoek aan de Graham’s 1890 Lodge in Vil Nova de Gaia en de quintas van Sygminton Family Estates in de Dourovallei.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*