Gourmet Invent opent noodkeuken voor zorgsector


Topcateraar Gourmet Invent, dochter van food servicesbedrijf Compass Group België, vormt haar centrale keuken in het Gentse ICC om tot een noodkeuken voor de zorgsector.Tot 1.000 maaltijden per dag, dat is de initiële productiecapaciteit van de nieuwe noodkeuken van Compass Group België in Gent. Een noodzaak, zeker nu de vraag vanuit de sector exponentieel stijgt.


“Momenteel draaien al onze Medirest-keukens in de zorgsector op volle toeren,” aldus Bart Matthijs, Managing Director van Compass Group België. “We hebben nog een 450-tal personeelsleden die elke dag aan de slag gaan om maaltijden te voorzien voor verzorgend personeel en gasten in ziekenhuizen en woonzorgcentra over het hele land. De restaurants zelf zijn natuurlijk gesloten, maar we voorzien overal afhaalmaaltijden en – voor patiënten – distributie via warmtekarren. We zetten intussen ook al vrijwilligers in uit onze andere keukens, uit bedrijven die gesloten zijn.”
De nieuwe noodkeuken moet tegemoet komen aan de stijgende vraag naar takeaway-maaltijden in de zorgsector.“Het is belangrijk dat er ook voor zorgpersoneel gezorgd wordt. Dat ze een stevige, gezonde maaltijd kunnen krijgen tijdens de weinige pauzes die ze nog hebben,” zo zegt Bart Vandendooren, GM van Gourmet Invent. “De event catering ligt inmiddels helemaal stil, dus onze keuken ook. Dit is dan ook een bijzondere gelegenheid om meer te doen voor de zorg, én extra mensen uit het stelsel van economische werkloosheid te halen. Bovendien is een centrale keuken naar personeels- en voedselveiligheid momenteel ook een goede keuze. We worden trouwens in deze begeleid en nauwgezet opgevolgd door een extern controleorganisme.”


Afgelopen weekend werd een communiqué uitgestuurd naar alle zorgkoepels en naar alle burgemeesters en relevante overheden met het nieuwe aanbod aan zorgmaaltijden. “De eerste bestellingen komen momenteel binnen,” zo nog Bart Matthijs. “We zijn alles aan het klaarmaken en de logistiek aan het afronden, woensdag start de keuken dan effectief op. De eerste maaltijden worden vanaf vrijdag geleverd.”


Die maaltijden én hun transport zullen voldoen aan strikte veiligheidsnormen. De samenstelling van de menu’s wordt bepaald door de Medirest-diëtisten. Levering gebeurt met een gekoelde vrachtwagen met 1 chauffeur die alle regels van social distancing zal in acht nemen. Na elke levering wordt de vrachtwagen grondig ontsmet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*