Gouden gastronomie in Ledeberg

Uitgestelde bouwvergunningen en Covid hebben de opening van Talloor d’Or maandenlang uitgesteld. Maar nu is het uiteindelijk zover. Chef Matthias Van Acker en gastvrouw Nikki De Zaeyteyt kunnen eindelijk gasten ontvangen in hun restaurant op Ledebergplein te Ledeberg.

De chef studeerde af aan Ter Groen Poorte in Brugge waarna hij vrijwel onmiddelijk de keuken indook van restaurants zoals Lijsterbes, Herbert Robbrecht, het Korenhuis van Marriott Gent, Coeur d’Artichaut en Bachtekerke. De gastvrouw bruist dan weer van ideeën op gebied van interieur, fotografie en creatieve ontwerpen. Als het aan het jonge koppel lag dan was hun zaak al in februari 2020 open gegaan maar enkele bouwtechnische problemen duwden de voorziene openingsdatum naar oktober vorig jaar. Maar om de gekende redenen kon ook dat niet doorgaan. Het lange wachten heeft geresulteerd in een strakke, stijlvolle zaak waar geen enkel doordacht detail ontbreekt. Dat illustreert zich van de voorgevel tot aan het terras langs de restaurantruimte tot aan de open keuken.

Het andere klassiek
Vanuit die keuken zal Matthias gastronomische klassieke gerechten klaarmaken maar met zijn eigen wereldse touch. Er zullen gekende vissoorten geserveerd worden en het beste runds- of lamsvlees zal op de kaart staan. Maar met zijn passie voor uitgebalanceerde smaakcombinaties, zijn respect voor de producten en zijn voorliefde voor seizoensgebonden ingrediënten, weet chef Matthias steeds van iets populair iets culinair, gastronomisch hoogstaand te maken. Dat kon hij en zijn team al bewijzen met de afhaal maaltijden op feestdagen tijdens de voorbije maanden. Het was de basis voor de gerechten die nu op de kaart staan maar uiteraard volgens de seizoenen en aanbod kunnen wijzigen. Rundstataki met curry, kimchi en soja of zeebaars met groene tomaat en aardbei zijn maar twee voorbeelden om de smaak aan te wakkeren. Ribeye “Freygaard Sashi”, sucrine met polentakroket, tomaat en sjalot of kabeljauw met kokkels, fregola sarda, piquillo en zeekraal geven meteen de gastronomische richting aan waar Talloor d’Or wil naar toe gaan. Zowel ‘s middags als ‘s avonds worden verschillende menu’s samengesteld.

Wijn ook aan Chef’s Table
Wanneer het kan en mag zal de meest geëerde tafel in het restaurant zal wellicht Chef’s Table worden. Een tafel met een beperkt aantal plaatsen die op ooghoogte staat aan de keuken. Hier kan je de chef en zijn team echt aan het werk zien. Maar er kan ook gekozen worden voor een romantische tête-à-tête in het warme, stijlvolle interieur van Talloor d’Or. Gastvrouw Nikki verwelkomt de klanten met een grote glimlach – die momenteel nog even bedekt wordt door een mondmasker – aan tafel. Een tafel die tot nader order alleen op het terras staat. Ook voor de samenstelling van de wijnkaart werd geen enkele stap opzij gezet. Traditionele chateaus tot wijnen uit Japan, Brazilië en China vinden hun vermelding tussen meer dan honderd wijnen. Gastvrouw Nikki die zich tijdens de coronatijden verdiepte in de wijnkennis. begeleid de klanten met veel plezier, passie én kennis naar de juiste keuze bij het gekozen gerecht.

Zonder sky geen limiet
De slogan van Talloor d’Or: ‘Every meal is just once in a lifetime.’ benadrukt dat je geen enkele maaltijd exact een tweede keer kan herbeleven. De sfeer, het gezelschap of de gelegenheid: er is altijd wel íets anders. Dat het nieuwe gastronomisch restaurant vlug zijn plaats zal verdienen op de culinaire ladder van Gent is nu al duidelijk. Het doet ons vermoeden dat dit voor het jonge koppel een startpunt is waarbij ze nog niet willen verklappen waar de eindmeet ligt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*